
Nem og lækker spinatsauce, – blød og cremet og lavet helt uden fløde. Den tager kun små 20 minutter at lave, – og se lige en smuk grøn farve.
Server pastaen alene eller til et stykke stegt kylling, laks eller oksekød. Serveres pastaen uden kød, – vil jeg anbefale at servere med et stykke brød, en tomatsalat eller lignende ved siden af.

Pasta med cremet spinatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g pasta
- 400 g friske spinat – frost kan også bruges
- 1 løg, grofthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 100 g parmesan, fintrevet
- 40 g pinjekerner
- 1-1 1/2 dl bouillon, – grønt eller kylling
- Olivenolie
- Salt og peber
- Evt. en smule citron
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
- Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
- Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg et par minutter.
- Hæld basilikum og spinaten over og lad det varme med til den falder sammen, – krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
- Hæld pandens indhold i en blender sammen med pinjekerner og varm bouillon (start med 1 dl). Blend til du har en blød og ensartet sauce.
- Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og rør parmesanen ud i saucen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule citron.
- Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen på panden.Juster evt. konsistensen med den sidste bouillon hvis der er behov for det.
- Server med revet parmesan og evt. frisk basilikum på toppen.



Det smager super lækkert! Mit blev dog samlet lidt i en klump, og slet ikke så flot og cremet som på dit billede. Hvad kan det mon skyldes?
hej Sofie
Dejligt den smagte dig 🙂
Jeg tænker der kan være to ting, – huskede du at fortynde med pastavand? Også efter den er vendt med pastaen, – der justeres konsistensen nemlig en sidste gang 🙂
Og ellers tænker jeg det kan være den pasta du har brugt. Måske den har ligget for længe efter den blev drænet så den har sat sit i klumper?
Kh Dianna