Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pasta med cremet spinatsauce
Opskrift på den nem og super lækker spinatsauce, - blendet til den blødeste grønne creme.
Ret
Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk, Italiensk
Samlet tid
20
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
500
g
pasta
400
g
friske spinat
- frost kan også bruges
1
løg, grofthakket
3
fed
hvidløg, revet eller presset
1
håndfuld
friske basilikumblade
100
g
parmesan, fintrevet
40
g
pinjekerner
1-1 1/2
dl
bouillon, - grønt eller kylling
Olivenolie
Salt og peber
Evt. en smule citron
Sådan gør du
Kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg et par minutter.
Hæld basilikum og spinaten over og lad det varme med til den falder sammen, - krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
Hæld pandens indhold i en blender sammen med pinjekerner og varm bouillon (start med 1 dl). Blend til du har en blød og ensartet sauce.
Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og rør parmesanen ud i saucen.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en smule citron.
Dræn pastaen for væde og vend den sammen med saucen på panden.
Juster evt. konsistensen med den sidste bouillon hvis der er behov for det.
Server med revet parmesan og evt. frisk basilikum på toppen.
Video