Den lækreste fadret med bagt feta, grøntsager og kylling, – det hele bagt i samme fad, og til sidste vendt med pasta.
Denne her ret tager udgangspunk i min Pasta med bagt feta og tomater, – her er der dog tilsat ekstra grøntsager og retten bages med kylling på toppen.
Så cremet og lækker pastaret toppet med kylling med sprød skind, – virkelig nemt og simpelthen så lækkert.
Bagt feta får den lækreste cremede konsistens, og sammen med de bagte grøntsager giver den masser af smag til saucen.
Ønkser du ikke kyllingen på toppen kan du sagtens undlade denne.
Pasta med bagt feta tager 5 minutter at forberede, og så 45 minutter i ovnen, – så nemt og så godt.
Pasta med bagt feta, grønt og kylling i fad
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 kylling overlår
- 300 g cherrytomater
- 1 rød peberfrugt, skåret i små strimler
- 1 squash, skåret i tern
- 3 fed hvidløg, skåret i skiver
- 2 håndfuld frisk spinat
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 200 g feta i blok
- 3-4 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 4-500 g pasta
- Evt. 3-4 stilke friske timian – bladene heraf
Sådan gør du
- Hæld grøntsagerne i et ovnfast fad, dryp olivenolien over og krydr med salt og peber. Vend det godt rundt.
- Læg fetaen i midten af fadet, dryp også den med lidt olivenolie på toppen, krydr med peber, – og evt. lidt frisk timian.
- Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne, – lad fetaosten være fri, og krydder kyllingen med salt og peber.
- Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, og bag retten i ca. 40 minutter.Skru derefter op til 230 grader, og bag videre i 5-7 minutterl.Ca. 15 minutter før retten er færdig kan du begynde at koge din pasta al dente, som beskrevet på posen. *Gem evt. lidt pastavand hvis konsistensen skal justeres, – det burde dog ikke være nødvendigt.
- Tag fadet ud af ovnen, læg kyllingen til side, og mos fyldet godt rundt. Tilsæt også frisk spinat og basilikum, og vend det godt sammen med saucen til bladene falder sammen.
- Vend pastaen i saucen, smag til med salt og peber, og server retten toppet med den stegte kylling.
Bare lækkert…og super nemt…
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Mega nemt og så velsmagende. Et hit hos alle (fra 2 til 57 år).
Vi laver det igen og igen.
Hej Laura
Ej hvor gør det mig glad at høre altså, – tusind tak:)
Kh Dianna
Falder i god jord hver gang jeg har lavet den
Hej Sofie
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig nem og lækker, jeg tror jeg næste gang vil bruge kyllingefilet, så tager retten ikke så lang tid at lave. Men den er bestemt kommet på favoritlisten
Hej Christina
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Hvor længe skal retten have i en air fryer?
Hvis man ligger kylling og grønsager med feta i hver sin beholder?
Hej Mathias
Jeg har lavet retten, men uden kylling i airfryer- den opskrift finder du her:
https://gourministeriet.dk/pisket-smoer-en-simpel-delikatesse/
Dbh Dianna