Opskrift på den lækreste pastaret med feta, grønt og kylling i fad, - bagt og vendt med din favorit pasta.
Ret Hovedret
Køkken Græsk, Italiensk
Samlet tid 50 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
4kylling overlår
300gcherrytomater
1rød peberfrugt, skåret i små strimler
1squash, skåret i tern
3fedhvidløg, skåret i skiver
2håndfuldfrisk spinat
1håndfuldfriske basilikumblade
200gfeta i blok
3-4spskolivenolie
Salt og peber
4-500gpasta
Evt. 3-4 stilke friske timian - bladene heraf
Sådan gør du
Hæld grøntsagerne i et ovnfast fad, dryp olivenolien over og krydr med salt og peber. Vend det godt rundt.
Læg fetaen i midten af fadet, dryp også den med lidt olivenolie på toppen, krydr med peber, - og evt. lidt frisk timian.
Læg kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne, - lad fetaosten være fri, og krydder kyllingen med salt og peber.
Sæt fadet i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, og bag retten i ca. 40 minutter.Skru derefter op til 230 grader, og bag videre i 5-7 minutterl.Ca. 15 minutter før retten er færdig kan du begynde at koge din pasta al dente, som beskrevet på posen. *Gem evt. lidt pastavand hvis konsistensen skal justeres, - det burde dog ikke være nødvendigt.
Tag fadet ud af ovnen, læg kyllingen til side, og mos fyldet godt rundt. Tilsæt også frisk spinat og basilikum, og vend det godt sammen med saucen til bladene falder sammen.
Vend pastaen i saucen, smag til med salt og peber, og server retten toppet med den stegte kylling.