Paprikagryde med oksemørbrad - Den bedste opskrift med mos

Paprikagryde med oksemørbrad og kartoffelmos

Anbefal


Den bedste opskrift på klassisk papirka gryde med saftig og smør mør oksemørbrad, svampe, bacon og pølser.
Den smager vidunderligt, – saucen er lækker og cremet og fyldt med smag.
Server den som her med en god kartoffelmos, eller server med ris, pasta eller kogte kartofler.
Skulle der være rester af saucen (for den smider man altså ikke ud) smager den fantastisk (også uden kød) med en gang kogt pasta, – perfekt til en hurtig frokost dagen efter.

Paprikagryde med oksemørbrad og kartoffelmos

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1-2 timer

Opskrift på den bedste paprikagryde med oksemørbrad og kartoffelmos

Ingredienser

  • 500 g oksemørbrad, skåret i store tern
  • 200 g cocktailpølser
  • 150 g bacon, skåret i store tern
  • 200 g svampe, skåret i kvarte
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 ds hakkede tomater
  • 4 dl grøntsags bouillon
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Lidt olivenolie til stegning
  • Kartoffelmos
  • 1200 g kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 50 g smør
  • Kogevand fra kartoflerne, ca. 1-2 dl
  • Salt
  • Evt. lidt hakket persille

Fremgangsmåde

1

Varm en smule olie i en gryde eller dyb pande, og steg bacon til den er gylden og let sprød.

2

Tilsæt cocktailpølser og steg med et par minutter så de får lidt farve. Sæt det til side på en tallerken.

3

Svits champignon godt af i 5 min. i fedtet fra bacon og pølser, - tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.

4

Steg kødet med og lad det brun godt af.

5

Tilsæt løg og hvidløg og steg det med et par minutter.

6

Tilsæt paprika og hvedemel, og varm det igennem, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og rør det godt ind i blandingen.

7

Hæld de flåede tomater, grøntsags boullion og piskefløde over, og lader retten simre i minimum 30 min, gerne længere hvis tiden er til det.

8

Vendt til sidst den ristede bacon og pølser i retten, og varm det godt igennem.

9

Kartoffelmos Skyl kartoffelstykkerne grundigt i rigeligt rindende vand inden de koges, så du får skyllet noget af stivelsen ud.

10

Kog kartoflerne i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min.

11

Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.

12

Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer, eller brug en kartoffelmos presser og pisk den efterfølgende med et piskeris - så bliver den lækker luftig.

13

Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne og smag til med salt.

14

Server kartoffelmosen med den varme paprikagryde og lidt friskhakket persille.

Noter

Brug altid bagekartofler eller mosekartofler

Paprikagryde med oksemørbrad - Den bedste opskrift med mos
Paprikagryde med oksemørbrad – Den bedste opskrift med mos

One Comment

  1. Pingback: Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.