Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington

Beef Wellington

Skøn klassisk Beef Wellington a la Gourministeriet, – oksemørbrad smurt med senneps marinade, pakket med svampe og løg, lufttørret skinke og butterdej.
Denne skønne engelske klassiker smager simpelthen fantastisk, og er overraskende nem at lave. Mange lader sig desværre skræmme lidt af hele processen, men det er altså lige til at gå til, og resultatet er virkelig lækkert.
Det vigtigste er at kødet du arbejder med er et stykke der har samme tykkelse på hele stegen, – på den måde sikrer du et ensartet og flot resultat. Vi køber gerne en stor oksemørbrad, og skærer et flot lige stykke af denne, – resterne bruger vi f.eks. til denne lækre paprikagryde eller pasta med oksemørbrad og cognac.
Derudover bruger jeg en stor plade færdiglavet butterdej, – den kan naturligvis også laves selv hvis man har mod på det.

Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington

Beef Wellington

Opskrift på den lækreste Beef Wellington.
4.89 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Video af opskriften

Ingredienser

  • 650 g

    mørbrad (afpudset vægt og et reelt lige stykke)

  • Salt og peber

Marinade

  • 2 spsk

    dijonsennep

  • 2 spsk

    agave sirup

Derudover

  • 400 g

    brune champignon, skåret i skiver

  • 1

    løg, grofthakket

  • 1 fed

    hvidløg, revet

  • 1 kvist

    rosmarin

  • 1 kvist

    timian

  • 200 g lufttørret skinke, serrano eller parma
  • 1

    plade butterdej

  • Lidt olie

  • 2

    æggeblommer til pensling

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande, og svits champignon, løg og hvidløg godt af ved middel varme sammen med rosmarin og timian, - krydr med salt og peber.
    Det er vigtig at det bliver svitset til al væde er fordampet så blandingen ikke er våd.
    Stil på køl til blandingen er afkølet.
  • På samme pande brunes oksemørbraden godt af i en smule olie, - krydr med salt og peber.
    Stil også denne på køl, og lad den køle godt af.

Beef Wellington

  • Bland sennep og sirup, og smør den afkølede steg godt ind på alle sider.
  • Læg 2 stykker film der overlapper hinanden på køkkenbordet, - det skal kunne nå rundt om stegen.
  • Læg skiver af skinke på filmen så det passer med at det også kan nå rundt om stegen.
  • Hak champignon blandingen fint, og mas den ud ovenpå skinken, - pres det godt sammen så det ligger tæt.
    Lad et par centimeter af skinke være uden svampe blanding på kanterne, hele vejen rundt.
  • Læg stegen ovenpå og rul nu skinken rundt om stegen ved hjælp af filmen. Den skal rulles stramt og tæt.
    Pak den tæt og læg den på køl i 1/2-1 times tid. Alt dette kan med fordel gøres dagen i forvejen.
  • Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir, evt. det der følger med i pakken. Er det meget tyks kan du lige give det et blødt rul med en kagerulle.
  • Pak forsigtigt stegen ud af filmen og læg den på butterdejen, så det passer med at dejen kan foldes ind over og samles i bunden, eller nederst i den ene side. Butterdejen skal have et overlap på et par centimeter, så du er sikker på den kan lukkes tæt.
    Tryk dejen godt sammen og gør det samme for enderne, så alt saft bliver inde i butterdejen.
    *Du kan igen vælge at wrappe stegen i film, og give den en times tid på køl, eller du kan stikke stege termometeret i og hoppe videre til næste step.
    Stik et stegetermometer ind i stegen i den ene ende, - stegetermometeret skal så langt ind at det når midten af stegen.
  • Læg din beef Wellington på et stykke bagepapir, og pensl butterdejen med æggeblommer.
  • Stil den i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, og steg den, til den når en kernetemperatur på 53 grader, - så er den flot rosa når den har trukket.
    Det tager ca. 50 minutter, men brug altid stegetermometer, så du sikrer et flot resultat. - er stegen tynd skal den have kortere tid.
    Du kan med fordel varme en bageplade eller et ovnfast fad med op i ovnen, og lægge stegen med bagepapiret på denne. På den måde får butterdejen en høj varme i bunden med det samme, og det er med til at sikre det sætter sig hurtigt.
  • Lad stegen hvile i 15 min. inden den skæres ud og serveres.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Noter

Server evt. med råstegte kartofler og en god rødvinsglace.
Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington
Beef Wellington – Opskrift på den bedste Beef Wellington

Kommentarer

  1. Kan jeg bruge ahornsirup i stedet?

  2. Josefine

    Hej
    Tror du at man kan lave svampeblandingen uden løg og hvidløg, eller vil det blive for kedeligt så? Har nemlig én i familien der ikke kan tåle løg-familien

    • hej Josefine

      Altså det kan du sagtens, men selvfølgelig misser du noget smag.
      Kan du mon krydre med løgpulver og hvidlægspulver? Eller er det no go?

      Ellers krydr med tørret timian/rosmarin så der kommer mere smag til svampene:)

      Kh Dianna

  3. Sofie Amalie Thustrup

    Den ska helt sikkert på nytårsmenuen !!
    Hvad vil du foreslå af tilbehør, hvis det ikke skal være kartofler?

    • Hej Sofie

      Ej hvor dejligt at høre:)
      Jamen så tænker jeg f.eks. en græskarpure og variation af løg, – bagte løg, stegte perleløg og syltede rødløg:)
      Det kunne også være dampede eller stegte aspargesbroccoli, stegte gulerødder eller lignende 🙂

      Kh Dianna

  4. Hej 🙂
    Kan stegen ligge på køl med butterdej i mange timer, så man kun mangler at komme den ovnen?
    Vh Julie

    • Hej Julie

      Hvis du sørger for at svampene er stegt godt af og uden væde, så kan du sagtens lave den om morgenen, og lade den ligge på køl med butterdejen omkring 🙂

      Dbh Dianna

  5. Anonym

    Hej Dianna

    Kan man lave det med roast beef istedet for?

    Vh
    Maja

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse