Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington

Beef Wellington

Anbefal


Skøn klassisk Beef Wellington a la Gourministeriet, – oksemørbrad smurt med senneps marinade, pakket med svampe og løg, lufttørret skinke og butterdej.
Denne skønne engelske klassiker smager simpelthen fantastisk, og er overraskende nem at lave. Mange lader sig desværre skræmme lidt af hele processen, men det er altså lige til at gå til, og resultatet er virkelig lækkert.
Det vigtigste er at kødet du arbejder med er et stykke der har samme tykkelse på hele stegen, – på den måde sikrer du et ensartet og flot resultat. Vi køber gerne en stor oksemørbrad, og skærer et flot lige stykke af denne, – resterne bruger vi f.eks. til denne lækre paprikagryde eller pasta med oksemørbrad og cognac.
Derudover bruger jeg en stor plade færdiglavet butterdej, – den kan naturligvis også laves selv hvis man har mod på det.

Beef Wellington

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på den lækreste Beef Wellington.

Ingredienser

  • 650 g mørbrad (afpudset vægt og et reelt lige stykke)
  • Salt og peber
  • Marinade
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk agave sirup
  • Derudover
  • 400 g brune champignon, skåret i skiver
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 150-200 g lufttørret skinke, serrano eller parma
  • 1 plade butterdej
  • Lidt olie
  • 2 æggeblommer til pensling

Fremgangsmåde

1

Varm lidt olie på en pande, og svits champignon, løg og hvidløg godt af ved middel varme sammen med rosmarin og timian, og krydr med salt og peber. Det er vigtig at de bliver svitset til al væde er fordampet så blandingen ikke er våd. Stil på køl til blandingen er afkølet.

2

På samme pande brunes oksemørbraden af i en smule olie, krydr med salt og peber og stil også denne på køl og lad den køle godt af.

3

Beef Wellington Bland sennep og sirup og smør den afkølede steg godt ind på alle sider.

4

Læg 2 stykker film tæt på køkkenbordet, - det skal kunne nå rundt om stegen.

5

Læg skiver af skinke på filmen så det passer med at det også kan nå rundt om stegen.

6

Hak champignon blandingen fint, og mas den ud ovenpå skinken, - pres det godt sammen så det ligger tæt.

7

Læg stegen ovenpå og rul nu skinken rundt om stegen ved hjælp af filmen. Pak den tæt og læg den på køl 1/2-1 times tid. Alt dette kan også gøres dagen før den skal serveres.

8

Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir, evt. det der følger med i pakken.

9

Pak forsigtigt stegen ud af filmen og læg den på butterdejen så det passer med at dejen kan foldes ind over og samles nederst i den ene side. Tryk dejen godt sammen og gør det samme for enderne så alt saft bliver inde i butterdejen.

10

Pensl butterdejen med sammenpiskede æggeblommer, og steg den ved 190 grader, almindelig ovn, til den når en kernetemperatur på 55 grader, - ca. 50 min. Brug gerne et stegetermometer så stegen kommer ud i tide og ikke får for meget.

11

Lad stegen hvile i 15 min. inden den skæres ud og serveres.

Noter

Server evt. med råstegte kartofler og en god rødvinsglace.

Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington
Beef Wellington – Opskrift på den bedste Beef Wellington
Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington
Beef Wellington – Opskrift på den bedste Beef Wellington

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.