
Mørbradgryde, – den bedste opskrift på klassisk papirkagryde med saftig oksemørbrad, svampe, bacon og pølser.
Mørbradgryde smager vidunderligt, – en skøn kogeret med cremet paprika sauce, – fyldig og lækker.
Server din paprikagryde med en god kartoffelmos, med ris, pasta eller kogte kartofler.
Skulle der være rester af paprikasaucen (for den smider man altså ikke ud) smager den fantastisk (også uden kød) med en gang kogt pasta.
Perfekt til en hurtig frokost dagen efter.

Mørbradgryde - Paprikagryde med oksemørbrad og kartoffelmos
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
oksemørbrad, skåret i store tern
- 200 g
cocktailpølser
- 150 g
bacon, skåret i store tern
- 200 g
svampe, skåret i kvarte
- 1
løg, grofthakket
- 1 fed
hvidløg, revet eller presset
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 1 ds
hakkede tomater
- 2 1/2 dl
grøntsags bouillon
- 2 1/2 dl
piskefløde
- 2 spsk
paprika
-
Salt og peber
-
Lidt olivenolie til stegning
Kartoffelmos
- 1200 g
kartofler, skrællede og skåret i tern
- 1 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 50 g
smør
- 2 dl Kogevand fra kartoflerne
-
Salt
-
Evt. lidt hakket persille
Sådan gør du
- Varm en smule olie i en gryde eller dyb pande, og steg bacon til den er gylden og let sprød.
- Tilsæt cocktailpølser og steg med et par minutter så de får lidt farve. Sæt det til side på en tallerken.
- Svits champignon godt af i 5 min. i fedtet fra bacon og pølser, - tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
- Steg kødet med og lad det brun godt af.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg det med et par minutter.
- Tilsæt paprika og varm det igennem, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og rør det godt ind i blandingen.
- Hæld de flåede tomater, grøntsags boullion og piskefløde over, tilsæt også baconen (vent med pølserne), og lad retten simre i 20 min. ca.
- Vendt til sidst de ristede pølser i retten, og varm det godt igennem.Smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
- Skyl kartoffelstykkerne grundigt i rigeligt rindende vand inden de koges, så du får skyllet noget af stivelsen ud.
- Kog kartoflerne i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min.
- Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
- Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer, eller brug en kartoffelmos presser og pisk den efterfølgende med et piskeris - så bliver den lækker luftig.
- Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne og smag til med salt.
- Server kartoffelmosen med den varme paprikagryde og lidt friskhakket persille.
Noter


Pingback: Beef Wellington - Opskrift på den bedste Beef Wellington
Herfra er der bare ros til denne opskrift.
Enkelt at tilberede, og resultatet er helt i top.
Smager skønt.
Hej Jan
Det er jeg bare så glad for at høre, – dejligt – tusind tak
Rigtig god dag
De bedste hilsner
Dianna
Hejsa
Lækker opskrift, men næste gang en dåse tomater mindre og mere fløde, men en super lækker opskrift, jeg havde mad til 4 dage.
Hej Carsten
Tusind tak, dejligt at høre at opskriften kan bruges, – og så kan man nemlig altid selv smage til som man foretrækker 🙂
Rigtig god dag.
De bedste hilsner
Dianna
Super lækkert 4 stjerner her fra
Hej Martin
Tusind tak for de flotte stjerner:)
Rigtig dejlig dag:)
Dbh Dianna