
Hvis du elsker græske smage og nemme retter, så er disse små græske farsbrød i butterdej et must-try.
De er fyldt med saftigt og krydret kød, der bliver pakket ind i en luftig og sprød butterdej – og resultatet er små, gyldne bidder af ren nydelse.
Det bedste ved denne opskrift er, at den både er nem at lave og utroligt alsidig. Du kan servere de små farsbrød som en hovedret sammen med en cremet tzatziki, en frisk og sprød agurkesalat med cremet yoghurtdressing, krydrede små kartofler eller en grøn salat. De er også fantastiske til et gæstebord, hvor de kan nydes som en del af et lækkert tapasbord med andre små delikatesser og dips.
Opskriften kræver ikke mange ingredienser, og på under 30 minutter kan du have en uimodståelig ret klar.
De sprøde, smagfulde bidder fungerer også godt som en appetizer eller som en snack til en hyggelig aften med venner og familie.
Uanset hvordan du serverer dem, så er de et garanteret hit!

Græsk farsbrød med butterdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2 spsk rasp
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1/4 tsk chiliflager
- 1/4 tsk kanel
- 1 æg
- 100 g feta, smuldret
- Salt og friskkværnet peber
Derudover
- 1 rulle butterdej
- Sammenpisket æg til pensling
- Sesam
Instructions
- Rør ingredienserne til farsen sammen i en skål. Tilsæt først fetaen til sidst, og ælt det ind i farsen og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fold butterdejen ud, og halver den på midten – på den korte led.
- Del farsen i to lige store klumper, og mas hver klump til en pølse, som passer til butterdejens bredde. Læg kødet midt på butterdejsstykke, og form det nu, så det går helt ud til kanten, og er jævnt i tykkelsen. Gør dette med begge stykker.
- Fold dejen omkring kødet – det gøres nemmest ved at tage den ene ende først, og derefter rulle det over resten af butterdejen. Men en finger maser du let samlingen sammen. Gør dette med begge stykker.
- Pensl butterdejen med sammenpisket æg og drys med sesam, og skær begge stykker i 5 skiver (ca. 5 centimeter stykket).
- Placer dem på en bageplade med bagepapir, men lukningen nedad, og bag dem i en forvarmet ovn ved. 200 grader, almindelig varme, i ca. 20-24 minutter – eller til de er gyldne og sprøde på toppen.Afgiver kødet meget væske, kan du efter ca. 5 minutter lige rykke dem rundt på bagepapiret, så ikke sopper i væde.
- Lad dem køle let af på en rist inden de serveres – serveringsforslag i intro.