
Lækker cremet paprikagryde med kylling og grøntsager, – nem at lave, vidunderlig smag og en skøn familieret.
Kylling i paprikasauce kan laves på under 45 minutter, den er fyldt med smag og varme, og så får du den lækreste cremede paprikasauce.
Ønkser du det, kan du tilsætte lidt pølsestykker til din paprikagryde, – steg dem af når du også steger bacon af.
Server din paprikagryde med kogte ris, kartoffelmos, pasta eller helt almindelige kogte kartofler.

Kylling i cremet paprikasauce – Paprikagryde med kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g kylling, skuret i strimler
- 180 g bacon, skåret i tern
- 250 g svampe, skåret i skiver i kvarte
- 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
- 2 gulerødder, skåret i skiver
- 1 løg, finthakkket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 ds hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 spsk sød paprika
- 2 1/2 dl bouillon (kylling eller grønt)
- 2 1/2 dl piskefløde
- Salt og peber
- Evt. en smule olie
- Persille til toppen
- Ris, kartoffelmos eller pasta til servering
Sådan gør du
- Varm lidt olie på en pande, og steg baconen af til den er gylden, – ikke sprød. Læg den til side på en tallerken.*Er din bacon meget fed, undlader du blot at bruge olie.
- På samme pande steges kyllingen af til den er let gylden, – krydr med salt og peber. Læg den til side sammen med baconen.
- Steg svampene af på samme pande til de er let brunede, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege med et par minutter, inden peberfrugt og gulerødder hældes ved.
- Hæld kylling og bacon tilbage på panden, tilsæt paprika og varm godt igennem et minuts tid.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et minuts tid, inden de hakkede tomater, bouillon og fløde hældes ved.
- Lad retten simre ved svag til middel varme i ca. 10-15 minutter, – rør undervejs.
- Smag til med salt og peber, og server din paprikagryde med ris, pasta eller en god kartoffelmos.

Hej.
Jeg prøvede denne opskrift med små justeringer igår. Lakrosefri fløde og aubergine i stedet for svampe (allergier) og alle synes det smagte super godt. Forslag til forbedringer lød på flere gulerødder og mere hvidløg.
Tak for en dejlig side at finde lækker mad på.
Mvh Liva.
Hej Liva
Hvor dejligt at høre du kunne lide den:)
Ja god ide med ekstra grøntsager, – det kan man altid tilføje, også andre grøntsager hvis man ønsker det:)
Kh Dianna
Hej dejlig opskrift hej kom lidt pølser og pikantost i det smagte dejligt
Hilsen Solveig
Bruger mange af dine opskrifter
Kan man bruge kalkun bacon?
Da vi ikke spiser gris
Hej Korna
Det kan du sagtens bruge:)
Kh Dianna
Den opskrift hvor mange personer er den til
Mvh
Oddur
Hej Oddur
Den er til 4 personer 🙂
Dbh Dianna
Hej 🙂
Jeg vil gerne lave denne til gæster, men jeg vil gerne have rigtig god tid til gæsterne, når de kommer. Kan man evt. lave den dagen før eller lade den stå og simre i en times tid?
Hejsa
Du kan sagtens lave det dagen før 🙂 Sørg for ikke at brune kyllingen af for længe så den bliver tør – så kan det sagtens lade sig gøre 🙂
Den kan også sagtens simre en time, ved helt lav varme – undlad også her af brune kyllingen for hårdt af 🙂
Kh Dianna
Tusind tak 🙂
5 store stjerner. Absolut en lækker opskrift.
Hej Birthe
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Også 5 stjerner herfra.
Fantastisk smag . Uhm…
Mvh. Nina
Hej Nina
Tusind tak for de søde ord, og flotte stjerner 🙂
Kh Dianna
Kan retten fryses ?
Hej Anne
Det kan du tro den kan 🙂
Kh Dianna
Hej Dianne, jeg skal lave retten i aften, men har desværre nogen, som ikke tåler hvidløg. Kan det undværes, eller kan det erstattes af andet?
Bh
Marianne 😉
Hej Marianne
Er ked af jeg først ser din besked nul – beklager.
Du kan sagtens undlade hvidløg:)
Kh Dianna
Har du en ide til en salat som passer til retten?
Hej Pia
Jeg ville nok gå med én af mine broccolinisalat, eller en helt klassisk grøn salat – f.eks. den jeg har der hedder grøn salat ned agurk, tomt og rødløg 🙂
Kh Dianna
Lækker ret, som vi vælger at spise med bulgur, der er kort rejst☺️
Så dejligt at høre – tak 🙂
Hej Dianna,
Tak for opskriften, som jeg vil bruge til vores julekomsammen om et par dage.
Lige et spørgsmål: Vil gulerødderne ikke være lidt rå, hvis de ikke er kogt mere end 10 – 15 minutter? Måske laver du meget tynde skiver?
Tak for dit svar og rigtig god jul!
Vh Andrea
Hej Andrea
Hvor dejligt at høre 🙂
Altså jeg kan godt lide de har lidt bid, ikke rå, men at de ikke er helt bløde.
Men du kan sagtens tilberede dem længere 🙂
Jeg skærer dem i tynde skiver 🙂
Kh Dianna