Cheesecake i Glas med Æblekompot - Nem opskrift uden husblas

Cheesecake i glas med æblekompot og bastognekiks

Cheesecake i glas med æblekompot og bastognekiks
Nem opskrift på cheesecake i glas - lavet uden husblas. Den smager som en bid af en gammeldags æblekage - bare i cheesecake variant.
Cheesecake i Glas med Æblekompot - Nem opskrift uden husblas

Er du på udkig efter en dessert, der både er nem at lave, smager himmelsk og imponerer dine gæster? Så er min opskrift på cheesecake i glas med æblekompot og bastognekiks lige noget for dig! Denne dessert er så enkel, at den ikke kræver husblas, og du kan have den klar på under 30 minutter – eller endda 15 minutter, hvis du allerede har æblekompotten klar.
Denne cheesecake kombinerer den cremede konsistens fra flødeost og piskefløde med den søde smag af vanilje, toppet med en blød og struktureret æblekompot, hvilket giver et friskt pift. Bundet af knuste bastognekiks tilføjer det perfekte knasende element, der gør denne dessert til en komplet smagsoplevelse.Med smag af gammeldags æblekage, tager du dine smagsløg på en rejse tilbage til barndommen.
Serveret i elegante glas, er denne cheesecake ikke bare en fryd for smagsløgene, men også for øjet, hvilket gør den til den perfekte afslutning på enhver middag.
Desserten kan sagtens forberedes tidligere på dagen, eller endda dagen før – men vent med at toppen den med æblekompot og evt. pynt, til den skal servers.

Udforsk Flere Cheesecake i Glas Opskrifter

Er du vild med nemme cheesecakes i glas – og cheesecakes uden husblas? Så har jeg flere lækre opskrifter, du simpelthen må prøve! Hver opskrift har sin unikke twist, der vil glæde enhver dessertelsker. Tag et kig på mine favoritter – klik her for opskrifterne.

Cheesecake i Glas med Æblekompot - Nem opskrift uden husblas

Cheesecake i glas med æblekompot og bastognekiks

Nem opskrift på cheesecake i glas – lavet uden husblas. Den smager som en bid af en gammeldags æblekage – bare i cheesecake variant.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: cheesecake uden husblas, Cheesecakee i glas, Nem cheesecake
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 175 g bastognekiks
  • 50 g smør

Ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft

Æblekompot

  • 300 g æbler – vægt uden skræl og kernehus
  • 50 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1/2 dl vand – måske en smule mere

Forslag til topping

Sådan gør du

Æblekompot

  • Skræl æblerne og skær dem i små tern.
  • Hæld æbletern, vand, sukker og vaniljekorn i en gryde, og kog æblerne ved middel varme til de er møre – ca. 10-12 minutter. Rør undervejs.
    Kog evt. den tomme vaniljestang med, den giver masser af smag til kompotten – men kan godt gøre den en smule mørkere.
  • Sluk for blusset og tilsæt citronsaft, og mos æblerne med et piskeris, eller giv dem hurtigt med en stavblender.
    Æblekompotten skal gerne have struktur – men du kan naturligvis også blende den helt glat.
  • Sæt den på køl og lad den køle helt af – og juster evt. konsistensen med mere vand efter afkøling.

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend eller knus kiksene til en fin eller mellemfin kiksemel, og rør det sammen med smørret.
  • Fordel kiksemassen i 6 sereveringsglas. Du skal ikke mase kiksene som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.

Cheesecake uden husblas

  • Hæld flødeost, fløde, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en skål, og pisk det til cremen tykner. 
    Pas på ikke at piske for meget – cremen skal være blød og lækker.
  • Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene. 
  • Læg en god spiseskefuld æblekompot på toppen, og pynt evt. med frisk æble i skiver, krystalliseret hvid chokolade, frisk timian eller lignende.

Kommentarer

  1. Camilla Rasmussen

    5 stars
    Super lækker dessert og nem at lave. Smagte så godt og vi blev nød til at lave den igen dagen efter med nogle andre venner.

    • Hej Camilla

      Tusind tak for de søde ord – jeg eer så glad for at I kunne lide den 🙂
      Og skønt med æbler fra egen have 🙂

      Kh Dianna

  2. Betina Jørgensen

    5 stars
    Så står den på køl, og er klar til familiemiddag med de store børn om lidt Alt smagt godt hver for sig, så jeg er helt sikker på det er en lækker dessert

  3. Anonym

    5 stars
    Fantastisk opskrift

  4. Jeg har en diabetikker i familien så jeg forsøger at finde frem til en måde jeg kan lave den med kun lidt vaniljesukker i og måske crumble bund i stedet for bastogne kiks. Har du andre forslag??

    • Hej Lisa

      Du kan sagtens undlade vaniljesukker og erstatte med vaniljepulver eller vaniljestang.
      Flormelis kan erstattes af de forskellige typer sukkererstatning der findes, f.eks. sukrin – vær dog opmærksom på at det oftest søder mere, så man skal bruge mindre i forhold til almindelig sukker. Men det står gerne bag på pakkerne 🙂

      Bunden kan du lave med digestive, og evt. krydre med lidt kanel 🙂

      Kh Dianna

  5. Susanne

    Tak for en virkelig dejlig hjemmeside og IG profil. Er vild med dine opskrifter. Har du erfaring med hvordan man får den flotte gule farve i æblekompotten og undgår den kedelige brune farve?

    • Hej Susanne

      Tusind tak for din søde besked, det gør jig simpelthen så glad at høre 🙂
      Jamen jeg putter altid citron i, om det er det der gør at den ikke bliver mørk ved jeg ikke – men min får altid en fin lys/gul farve 🙂

      Kh Dianna

  6. Jeanette Hankert

    5 stars
    Dejlig frisk i smagen. Tilmed nem at lave. Skal laves igen

  7. Birgitte Kerff Tjellesen

    Hej Diana.
    Har julefrokost i morgen og tænker at lave denne til 11 piger.
    Kunne dog godt tænke mig at lave den mere julet. Har du forslag? Kanel? Ingefær?
    Kh Birgitte

5 from 9 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)