
Er du på udkig efter en dessert, der både er nem at lave, smager himmelsk og imponerer dine gæster? Så er min opskrift på cheesecake i glas med æblekompot og bastognekiks lige noget for dig! Denne dessert er så enkel, at den ikke kræver husblas, og du kan have den klar på under 30 minutter – eller endda 15 minutter, hvis du allerede har æblekompotten klar.
Denne cheesecake kombinerer den cremede konsistens fra flødeost og piskefløde med den søde smag af vanilje, toppet med en blød og struktureret æblekompot, hvilket giver et friskt pift. Bundet af knuste bastognekiks tilføjer det perfekte knasende element, der gør denne dessert til en komplet smagsoplevelse.Med smag af gammeldags æblekage, tager du dine smagsløg på en rejse tilbage til barndommen.
Serveret i elegante glas, er denne cheesecake ikke bare en fryd for smagsløgene, men også for øjet, hvilket gør den til den perfekte afslutning på enhver middag.
Desserten kan sagtens forberedes tidligere på dagen, eller endda dagen før – men vent med at toppen den med æblekompot og evt. pynt, til den skal servers.
Udforsk Flere Cheesecake i Glas Opskrifter
Er du vild med nemme cheesecakes i glas – og cheesecakes uden husblas? Så har jeg flere lækre opskrifter, du simpelthen må prøve! Hver opskrift har sin unikke twist, der vil glæde enhver dessertelsker. Tag et kig på mine favoritter – klik her for opskrifterne.

Cheesecake i glas med æblekompot og bastognekiks
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 175 g bastognekiks
- 50 g smør
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl friskpresset citronsaft
Æblekompot
- 300 g æbler – vægt uden skræl og kernehus
- 50 g sukker
- 2 spsk citronsaft
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 1/2 dl vand – måske en smule mere
Forslag til topping
- Friske skiver af æble
- Frisk timian
- Knuste bastognekiks
- Krystalliseret hvid chokolade – klik her for opskrift
Sådan gør du
Æblekompot
- Skræl æblerne og skær dem i små tern.
- Hæld æbletern, vand, sukker og vaniljekorn i en gryde, og kog æblerne ved middel varme til de er møre – ca. 10-12 minutter. Rør undervejs.Kog evt. den tomme vaniljestang med, den giver masser af smag til kompotten – men kan godt gøre den en smule mørkere.
- Sluk for blusset og tilsæt citronsaft, og mos æblerne med et piskeris, eller giv dem hurtigt med en stavblender. Æblekompotten skal gerne have struktur – men du kan naturligvis også blende den helt glat.
- Sæt den på køl og lad den køle helt af – og juster evt. konsistensen med mere vand efter afkøling.
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend eller knus kiksene til en fin eller mellemfin kiksemel, og rør det sammen med smørret.
- Fordel kiksemassen i 6 sereveringsglas. Du skal ikke mase kiksene som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Cheesecake uden husblas
- Hæld flødeost, fløde, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en skål, og pisk det til cremen tykner. Pas på ikke at piske for meget – cremen skal være blød og lækker.
- Hæld ostecremen på en sprøjtepose, så er den nemmere at styre, og fordel ostecremen i glassene.
- Læg en god spiseskefuld æblekompot på toppen, og pynt evt. med frisk æble i skiver, krystalliseret hvid chokolade, frisk timian eller lignende.
Super lækker dessert og nem at lave. Smagte så godt og vi blev nød til at lave den igen dagen efter med nogle andre venner.
Hej Camilla
Tusind tak for de søde ord – jeg eer så glad for at I kunne lide den 🙂
Og skønt med æbler fra egen have 🙂
Kh Dianna
Så står den på køl, og er klar til familiemiddag med de store børn om lidt Alt smagt godt hver for sig, så jeg er helt sikker på det er en lækker dessert
Hej Betina
Åhhhb hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Fantastisk opskrift
Hejsa
Det er jeg så glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Jeg har en diabetikker i familien så jeg forsøger at finde frem til en måde jeg kan lave den med kun lidt vaniljesukker i og måske crumble bund i stedet for bastogne kiks. Har du andre forslag??
Hej Lisa
Du kan sagtens undlade vaniljesukker og erstatte med vaniljepulver eller vaniljestang.
Flormelis kan erstattes af de forskellige typer sukkererstatning der findes, f.eks. sukrin – vær dog opmærksom på at det oftest søder mere, så man skal bruge mindre i forhold til almindelig sukker. Men det står gerne bag på pakkerne 🙂
Bunden kan du lave med digestive, og evt. krydre med lidt kanel 🙂
Kh Dianna
Tak for en virkelig dejlig hjemmeside og IG profil. Er vild med dine opskrifter. Har du erfaring med hvordan man får den flotte gule farve i æblekompotten og undgår den kedelige brune farve?
Hej Susanne
Tusind tak for din søde besked, det gør jig simpelthen så glad at høre 🙂
Jamen jeg putter altid citron i, om det er det der gør at den ikke bliver mørk ved jeg ikke – men min får altid en fin lys/gul farve 🙂
Kh Dianna
Dejlig frisk i smagen. Tilmed nem at lave. Skal laves igen
Hej Jeanette
Ihhh hvor fantastisk altså – tak fordi du skrier det 🙂
Kh Dianna
Hej Diana.
Har julefrokost i morgen og tænker at lave denne til 11 piger.
Kunne dog godt tænke mig at lave den mere julet. Har du forslag? Kanel? Ingefær?
Kh Birgitte