
Lækre pandestegte naan brød, – super nemme at bage og så smager de bare så dejligt.
De her pandestegte naan er blevet en stor favorit herhjemme. Det er virkelig nemt at lave og så går perfekt til alt fra supper, sommerens grill og gryderetter.
Man kan spise det som de er, eller pensle dem med persillesmør, hvidløgssmør, drysset med chili, havsalt eller hvad man foretrækker.
De holder sig lækre bløde i flere dage i en lufttæt beholder og kan sagtens varmes op på grillen eller en hurtig tur i ovnen i lidt folie.

Pandestegn naan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 12 g
gær
- 275 g
hvedemel
- 1 dl
lunken vand
- 1 1/4 dl
yoghurt naturel, creme fraiche eller lignende
- 3/4 tsk
salt
-
Smør eller olie til stegning
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter yoghurten.
- Rør hvedemel i lidt ad gangen sammen med saltet, og ælt dejen, gerne på røremaskine til den samler sig.
- Dæk skålen med film og et viskestykke, og stil til hævning i minimum 1 time, - gerne længere.
- Del dejen i 6 lige store stykker og rul ud med en kagerulle til små ovale brød, - ca. 2-3 mm i tykkelsen.
- Varm lidt smør eller olie på en pande ved middel varme, og steg brødene, et ad gange til de er gyldne på begge sider.
Noter
De kan nu serverer som sticks til en gang hjemmelavet hummus, bønnedip eller lignende.

Pingback: Klassisk indisk dahl – Gourministeriet
Kan dejen holde sig i flere dage i køleskabet så man kan nøjes med at lave 1-2 hver dag ?
Hej Michael
Det kan den sagtens, – jeg vil nok max lade den stå 2 dage efter den er lavet.
Husk at tage den mængde ud du skal bruge lidt før tid, så den lige får lidt varme.
God fornøjelse 🙂
Dbh Dianna
Hvornår tager man evt krydderier på? Inden de lægges på panden ?
Hej Christina
Dem ville jeg drysse på efterfølgende 🙂
Kh Dianna
Ser lækre ud
Hvad er det sorte som er på?
Hej Jeanette
Tusind tak 🙂
Det sorte er sorte sesamfrø 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge græsk youghurt 2% istedet for creme fraiche/youghurt?
Hej Pernille
Absolut – det kan du sagtens 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna,
Hvad hedder frøene og de krydderier du har brugt som topping?
Med venlig hilsen Lisa 🙂
Hej Lisa
Det er sort sesam der er på toppen her, – og så finthakket persille:)
Er du til koriander kan du også bruge det:)
Dbh Dianna
Bedste opskrift jeg har prøvet, nem og smager som dem man får på indiske Restauranter
Hej Dorthe
Ej hvor gør det mig bare mega glad at høre altså, – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Smager bare pisse godt og simple , ligesom dine fladbrød , som jeg tilsatte 2dl kokosmælk som substitut for lidt af vandet, og lidt Tosca farina blanding fra bagebixen for at give lidt mere tekstur til slutproduktet , kææft det blev godt maaaan hvedesur klarer sig også godt i opskriften lige sådan en 14 g tørsur til pr 500 kan godt trække mere meeen , det var nok
Hej Michael
Ej hvor er det fedt at høre, – fantastisk 🙂
Tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Æv at man ikke kan læse opskriften for reklamer. Jeg kan ikke trykke reklamerne væk.
Hej Mette
Opskriften skulle du meget gerne kunne se, trods annoncer på sitet. De bør ikke lægge sig ikke ind ovre teksten 🙂
Annoncerne er min indtægt, min løn, – uden dem, ville jeg ikke kunne driver min hjemmeside med gratis opskrifter, desværre.
Så jeg håber du vil bære over med dem, og finde glæde i opskrifterne alligevel.
Dbh Dianna
Hvornår tager man evt krydderier på? Inden de lægges på panden ?
Er det meningen at dejen skal være klistret?
Hej Ghita
Nej dejen skal være til at rulle ud, – så er den for klistret kan du tilsætte lidt ekstra mel 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge kærnemælk som mælkeprodukt? Eller skal det være en af de nævnte?
Hej Jane
Altså jeg har ikke prøvet, men det tror jeg bestemt du kan bruge i stedet for 🙂
Kh Dianna
Hey…kan brødene fryses og varmes op i ovn senere?
Hej Gitte
Det ka de sagtens ja 🙂
De skal helst lunes tildækket så de ikke bliver hårde, men forbliver bløde og saftige.
I staniol eller lignende.
Kh Dianna
Fantastisk opskrift,bagte dem i min støbejernspande som tilbehør til butterchicken
Ungerne og undertegnede elskede det lækre brød ❤️
Hejsa
Ej hvor er det bare dejligt at høre, fantastisk altså – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Bagte brødene til min butterchicken – de var intet mindre end et hit. Dem vil jeg helt sikkert bage igen.
Hej Sanne
Nej hvor dejligt at høre, tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Hvordan kommer jeg ost i eller hvidløg ?
Hej Susanne
Hvis der skal ost i, så vil jeg lave en bolle af dejen, mase et hul i og lægge osten derind. Lukke hullet og rulle bollen ud 🙂
Hvidløg vil jeg personligt hellere pensl med når brødene er bagt, i form af en smørsauce med hvidløg og persille.
Kh Dianna
Hej
Jeg ville lave dine naan brød i dag sammen med din nuttet chicken. Jeg har kun tørgær, kan det bruges og hvor meget skal jeg så bruge af det?
Hej Rabia
Du kan sagtens bruge tørgær, – men husk at det skal blandes godt sammen med de tørre ingredienser, og IKKE i vandet, som almindelig gær 🙂
Du skal bruge 3 gram tørgær, – det svarer til 12 g almindelig gør 🙂
Kh Dianna
Nemme og superlækre
Hej Rikke
Ihhh hvor godt at høre, tak for de søde ord og de flotte stjerner 🙂
Kh Dianna
Skal dejen stå og hæve på køkkenbordet? Også selvom det er længere end en time ?(måske 3 timer)
Hej Christine
Du kan sagtens lade den stå i 2-3 timer ved stuetemperatur 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækkert
Hej Mia
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna