Denne opskrift på orzo med salsiccia og svampe er indbegrebet af italiensk enkelthed.
Her mødes den cremede, risformede pasta – også kaldet risoni – med saftig salsiccia og smagfulde svampe i en ret, der oser af umami og rundhed. Med få, men nøje udvalgte ingredienser får du en ret, der både er nem at lave og fyldt med dybde.
Den cremede konsistens kombineret med de kraftige smage fra svampe, salsiccia og parmesan gør denne orzo til ren comfort food.
En perfekt ret til både hverdagsmiddagen og weekenden, hvor smagen skal være i centrum.
Orzo med salsiccia og svampe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g salsiccia
- 250 g svampe, skåret i kvarte
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, skåret i skiver
- 1 dl hvidvin (kan undlades)
- 400 g orzo
- 8 dl bouillon
- 1 dl fløde
- 70 g parmesan, fintrevet
- 6 stilke friske basilikum, bladene heraf
- 75 g frisk spinat
- 1 håndfuld persille, finthakket
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Mas farsen ud af pølserne, og hak det evt. groft med en kniv, hvis det ligger i meget store klumper.
- Steg salsicciakødet i en sjat olie i 4-5 minutter og tilsæt derefter svampene, og steg dem med til de bruner. Krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg med til løgene er klare, og hæld derefter hvidvinen ved og lad den koge ind.
- Hæld orzo ved sammen med ca. 6 dl bouillonen, og lad retten simre – ligesom en risotto.Tilsæt løbende mere bouillon, til alt bouillonen er brugt og din orzo er ved at være mør.
- Rør fløden i sammen med parmesanen, og vend derefter basilikumblade, spinat og persille i retten.Rør til bladene falder sammen.
- Smag til med salt og friskkværnet peber inden servering.