Opskrift på cremet orzo med salsiccia, svampe og spinat.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Italiensk mad, One pot, One pot pasta, Orzo, Risoni
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
300gsalsiccia
250gsvampe, skåret i kvarte
1løg, finthakket
3fedhvidløg, skåret i skiver
1dlhvidvin (kan undlades)
400gorzo
8dlbouillon
1dlfløde
70gparmesan, fintrevet
6stilkefriske basilikum, bladene heraf
75gfrisk spinat
1håndfuldpersille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Mas farsen ud af pølserne, og hak det evt. groft med en kniv, hvis det ligger i meget store klumper.
Steg salsicciakødet i en sjat olie i 4-5 minutter og tilsæt derefter svampene, og steg dem med til de bruner. Krydr med friskkværnet peber og en smule salt.
Tilsæt løg og hvidløg og steg med til løgene er klare, og hæld derefter hvidvinen ved og lad den koge ind.
Hæld orzo ved sammen med ca. 6 dl bouillonen, og lad retten simre - ligesom en risotto.Tilsæt løbende mere bouillon, til alt bouillonen er brugt og din orzo er ved at være mør.
Rør fløden i sammen med parmesanen, og vend derefter basilikumblade, spinat og persille i retten.Rør til bladene falder sammen.
Smag til med salt og friskkværnet peber inden servering.