Lækker cremet one pot pasta med oksekød, bacon, svampe og parmesan. Det hele tilberedt i en lækker cremet hvidvins flødesauce.
Denne her lækre snaskede one pot pasta er super nem at lave, den er cremet og fyld med ost, og så smager den bare virkelig dejligt.
One pot pasta med oksekød og svampe i cremet flødesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
oksekød i tern, - filet eller lignende
- 300 g
champignon, renset og skåret i kvarte
- 200 g
bacon, skåret i små tern
- 400 g
pasta
- 1
stort løg, grofthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 160 g
parmesan, fintrevet
- 200 g
revet mozzarella
- 2 dl
tør hvidvin eller Noilly Prat
- 1/4 l
piskefløde
- 1 l
oksebouillon, - måske lidt mere eller mindre, juster selv konsistensen efter valg af pastatype/kogetid
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og steg baconen let af til den begynder at smelte fedtet. Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og brun det godt af ved jævn varme.
- Tilsæt champignon, løg og hvidløg og lad det stege med en par minutter.
- Hæld hvidvin/Noilly Prat over, og lad det reducere en smule inden fløden tilsættes.
- Tilsæt pastaen og hæld bouillon over så det lige akkurat dækker pastaen.
- Lad retten koge ved middel varme til pastaen er al dente, - rør jævnligt. Tilsæt evt. mere bouillon hvis retten er ved at koge tør så pastaen ikke brænder på. Saucen skal kunne jævnes/tyknes af osten når denne tilsættes.
- Når pastaen er kogt al dente eller som ønske, slukkes for blusset og begge slags oste røres i.
- Smag pastaen til med salt og peber og lad den trække et par minutter inden den serveres.
Hej! Lægger du pasta i samme tid som hvidvinen eller boullion? På forhånd tak 🙂 Mikkel
Hej Mikkel
Åh den er smuttet kan jeg se☺️
Jeg har tilføjet det i opskriften, – når vinen er kogt lidt ind tilsætter du pastaen og hælder derefter bouillonen over
Rigtig god søndag:)
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna Tak for svar! Skal lave retten i aften så glæder mig 🙂 Dbh, Mikkel
Hvor meget i gram pasta bruger du til den her opskrift?
Lækker opskrift, nem at lave.
Hej Lisa
Det er jeg så glad for du synes, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag til dig 🙂
Kh Dianna
Det ser ud til, at der er et grønt drys på den færdige ret …forårsløg??
Hej Lis
Ja lige præcis, det er forårsløg – det bruger jeg virkelig meget som topping:)
De bedste hilsner
Dianna
Tak for altid skønne og inspirerende opskrifter. Hvis der er en rest tilbage tror du så den kan varmes dagen efter og hvordan?
Hej Henriette
Den kan sagtens opvarmes dagen efter:)
Kh Dianna