Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot taco pasta med oksekød

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar
Opskrift på one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og cheddar.
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot taco pasta med oksekød

Lækker cremet one pot pasta med mexicansk krydret oksekød, grøntsager og masser af smeltet cheddar.
Denne her one pot taco pasta gik altså direkte ind på top 10, over de lækreste comfort retter jeg har lavet igennem tiden. Den smager afsindig godt, og er simpelthen så lækker cremet, og som navnet siger, tilberedes den i en enkelt gryde.
One pot taco pasta gør sig fantastisk sammen med en klat kold creme fraiche på toppen, – og et drys finthakke frisk jalapenos, forårsløg eller lignende.
Den er inspireret af min Mexicanske tortilla pande som også smager fantastisk, – nem, lækker og cremet.
Prøv også min One pot mexicansk Vegetar pasta.

Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot taco pasta med oksekød

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

Opskrift på one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og cheddar.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.69 fra 54 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Hurtig mad, Nem mad, One pot, One pot pasta
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500-600 g

    hakket oksekød

  • 1

    stor løg, finthakket

  • 4

    forårsløg, fintsnittet

  • 1

    rød peberfrugt, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 10 skiver

    syltede jalapeños, finthakkede (nøjes med 5 hvis den ikke skal være for spicy)

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 7 dl

    oksebouillon

  • 3 spsk mexicansk krydderi eller tacomix
  • 350 g

    pasta, koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne bouillonen

  • 200 g

    revet cheddar

  • Salt og peber

  • Olie

  • Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg/chili til toppen

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og forårsløg af i et par minutter.
  • Tilsæt kødet og lad det brune godt af, - krydr med salt og peber.
  • Tilsæt peberfrugt, jalapeños og mexicansk krydderiet, og varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med i yderligere et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater, pasta og bouillon over, og lad rette små kog til pastaen er kogt al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen.
    Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov for det.
  • Vend cheddarost i retten, og rør til den er smeltet, og smag til med salt og peber.
  • Server retten toppet med iskold creme fraiche, fintsnittet forårsløg, frisk jalapenos, chiliflager og/eller persille.
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta – Opskrift på one pot taco pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta – Opskrift på one pot taco pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta – Opskrift på one pot taco pasta med oksekød

Kommentarer

  1. Pingback: One pot pasta vegetar - Opskrift på mexicansk vegetar pastaret

  2. Hej, tak for dine lækre og fine inspirerende opskrifter.
    Koger du pastaen i okseboullionen??
    Venlig hilsen Trine

    • Hej Trine

      Tusind tak for dine søde ord, – jeg er glad for at du kan lide dem
      Ja når retten har små simret en 20 min. hælder du den ukogte pasta i retten, sammen med resten af bouillonen og tilbereder pastaen i retten, – det giver stivelse til saucen der gør den lækker cremet sammen med osten når den tilsættes til sidst:)

      Held og lykke med det, – den smager fantastisk

      De bedste hilsner
      Dianna

      • 5 stars
        Super lækker og cremet! Vi droppede jalepenos af hensyn til ungerne som ikke er vild med dem og dryssede i stedet flere chiliflager over de voksnes portioner til sidst.

        Super comfortfood sådan en fredag aften.

        Virkelig lækker opskrift – endnu engang

  3. Jóhanna

    Hej
    Skal forårsløg i retten eller kun bruges til at toppe med? ☺️

    • Hej Jóhanna

      De skal svitses sammmen med løg, hvidløg mv., – får lige skrevet det på opskriften Gem toppene til at toppe retten af med

      Kh Dianna

  4. Cecilie Hansen

    Hej Dianna.
    Hvor har du købt pastaen henne?

    Venlig hilsen Cecilie

    • Hej Cecilie

      Dem der er brugt i denne ret er fra Änglamark – maccheroni hedder de 🙂

      Rigtig dejligt dag 🙂

      Kh Dianna

  5. Susanne

    4 stars
    Endnu en lækker ret fra dig Dianna, vi spiser os igennem mange af dem i øjeblikket, og de skuffer os bestemt ikke.
    Jeg synes det tog noget længere tid end beskrevet inden pastaen var helt klar, men det havde du jo “advaret” om i opskriften.
    Vi spiser den helt sikkert igen en anden gang.

    • Hej Susanne

      Hvor er det dejligt at høre 🙂
      Ja lige præcis, – det tager altså lidt længere tid når pastaen koges i saucen, – og afhænger selvfølgelig også at pasta type 🙂

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Karoline

      Kan den fryses?

      • Hej Karoline

        Den kan den sagtens:) Kog gerne kun pastaen al dente – så den ikke bliver for udkogt ved opvarmning:)

        Kh Dianna

  6. Alberte

    5 stars
    Yndlings

  7. Susan Andersen

    Hej Diana.
    Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er Mexikansk, som du godt nok skriver det er, men oppe i rubrikken, hvor der står den samlede tid, og hvor mange personer det er til, der står der det er italiensk ?? Hvad skal man rette sig efter?? Det er fordi jeg gemmer dine dejlige opskrifter i kategorier på min pc, så jeg ved hvor de er henne 😉
    Vh. Susan

    • Hej Susan

      Haha jamen den er da egentlig også lidt svær 😉
      Jeg kategoriserer den som italiensk fordi det er pasta, – så det er bare sådan generelt de ryger derunder 🙂 Men den er jo mexicansk inspireret, derfor får den også det “mexicanske stempel” 😉 Så jeg synes du skal lægge den i den kategori du synes passer bedst hos dig, – og ellers i begge mapper, så er du sikker på ikke at glemme den 😉

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

  8. 5 stars
    Virkelig god erstatter pasta med ris da det fungere bedre for mig.

  9. Ann-Charlott Kemp

    5 stars
    Fantastisk cremet og smagfuld opskrift, kan anbefales

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)