Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar
Opskrift på one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og cheddar.
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød

Lækker cremet one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og masser af smeltet cheddar.
Denne her one pot pasta gik direkte ind på top 10 over de lækreste comfort food retter jeg har lavet gennem tiden.
Den smager afsindig godt, og er simpelthen så lækker cremet, og som navnet siger, tilberedes den i en enkelt gryde.
Den er inspireret af min Mexicanske tortilla pande som også smager fantastisk, – nem, lækker og cremet.
Prøv også min One pot mexicansk Vegetar pasta.

Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

Opskrift på one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og cheddar.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500-600 g

    hakket oksekød

  • 1

    stor løg, finthakket

  • 4

    forårsløg, fintsnittet

  • 1

    rød peberfrugt, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 10 skiver

    syltede jalapeños, finthakkede (nøjes med 5 hvis den ikke skal være for spicy)

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 7 dl

    oksebouillon

  • 3 spsk

    mexicansk krydderi eller tacomix

  • 350 g

    pasta, koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne bouillonen

  • 200 g

    revet cheddar

  • Salt og peber

  • Olie

  • Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg toppe til pynt

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt kødet og lad det brune godt af.
  • Tilsæt jalapeños og mexicansk krydderiet, og varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater over samt halvdelen af bouillonen og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.
  • Hæld pasta i retten sammen med resten af bouillonen og kog til pastaen er al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen. Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov.
  • Vend cheddarost i retten og smag til med salt og peber.
  • Server retten toppet med iskold creme fraiche, fintsnittet forårsløg og persille.
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta – Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta – Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
Mexicansk one pot pasta – Opskrift på one pot pasta med oksekød

Kommentarer

  1. Pingback: One pot pasta vegetar - Opskrift på mexicansk vegetar pastaret

  2. Hej, tak for dine lækre og fine inspirerende opskrifter.
    Koger du pastaen i okseboullionen??
    Venlig hilsen Trine

    • Hej Trine

      Tusind tak for dine søde ord, – jeg er glad for at du kan lide dem
      Ja når retten har små simret en 20 min. hælder du den ukogte pasta i retten, sammen med resten af bouillonen og tilbereder pastaen i retten, – det giver stivelse til saucen der gør den lækker cremet sammen med osten når den tilsættes til sidst:)

      Held og lykke med det, – den smager fantastisk

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Jóhanna

    Hej
    Skal forårsløg i retten eller kun bruges til at toppe med? ☺️

    • Hej Jóhanna

      De skal svitses sammmen med løg, hvidløg mv., – får lige skrevet det på opskriften Gem toppene til at toppe retten af med

      Kh Dianna

  4. Cecilie Hansen

    Hej Dianna.
    Hvor har du købt pastaen henne?

    Venlig hilsen Cecilie

    • Hej Cecilie

      Dem der er brugt i denne ret er fra Änglamark – maccheroni hedder de 🙂

      Rigtig dejligt dag 🙂

      Kh Dianna

  5. Susanne

    4 stars
    Endnu en lækker ret fra dig Dianna, vi spiser os igennem mange af dem i øjeblikket, og de skuffer os bestemt ikke.
    Jeg synes det tog noget længere tid end beskrevet inden pastaen var helt klar, men det havde du jo “advaret” om i opskriften.
    Vi spiser den helt sikkert igen en anden gang.

    • Hej Susanne

      Hvor er det dejligt at høre 🙂
      Ja lige præcis, – det tager altså lidt længere tid når pastaen koges i saucen, – og afhænger selvfølgelig også at pasta type 🙂

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Karoline

      Kan den fryses?

      • Hej Karoline

        Den kan den sagtens:) Kog gerne kun pastaen al dente – så den ikke bliver for udkogt ved opvarmning:)

        Kh Dianna

Skriv et svar til Susanne Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*