Mexicansk tortilla - Opskrift på One Pan mexicansk gryderet

Mexicansk tortilla pande – One pot mexicansk taco

Anbefal


Lækker mexicansk pande med masser af smag, – fyldt med bønner, cheddar og lækre bløde tortillas, det hele tilberedt på én pande.
Denne her ret er det jeg kalder rigtig comfort food, – en ret der er super nem og hurtig at lave, og så smager den bare såååå vanvittig godt.
Retten minder om en lækker chili con carne, fyldt med bløde tortillas der får en konsistens som dumplings og toppet med masser af smeltet cheddar.
Den kan serveres alene eller med en god salat, guacamole og sprøde nachos ved siden af.
Og lad mig bare sige, denne ret er også det helt rigtige valg som “dagen derpå ret”, – lige hvad krop og sind har brug for 😉

Mexicansk tortilla - One pan mexicansk taco

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på en fantastisk One Pan mexicansk pande ret inspireret af en god portion chili con carne, fyldte tortillas toppet med masser af smeltet cheddar.

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 stor løg, finthakket
  • 1 rød peberfrugt, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 10 skiver syltede jalapeños, finthakkede
  • 2 ds kidneybønner, skyllet og drænet for væde
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 3 dl vand
  • 2-3 spsk mexicansk krydderi eller tacomix
  • 200 g hvedetortillas
  • 150 g revet cheddar
  • Creme fraiche og finthakket persille til toppen
  • Salt og peber
  • Olie

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader.

2

Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen) og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme et par minutter.

3

Tilsæt kødet og lad det brune af.

4

Tilsæt jalapeños og mexicansk krydderiet, og rør det godt ind i kødet.

5

Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.

6

Hæld de flåede tomater over samt halvdelen af vandet og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende vand så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.

7

Halver tortilla pandekagerne og skær dem i strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.

8

Smag retten til med salt og peber, tilsæt kidneybønner og varm hurtigt igennem.

9

Læg strimler af hvede tortillas i saucen og rør godt rundt så de bliver fordelt.

10

Fordel et lag af revet cheddar og sæt panden i ovnen i 5 min. eller til osten er smeltet.

11

Inden servering toppes med creme fraiche og finthakket persille, - server straks.

Noter

Har du ikke en pande der kan gå i ovnen, tilsætter du blot osten som beskrevet ovenfor, og lægger et låg, folie eller lignende over panden, og lader den stå ved svag varme til osten er smeltet.

Mexicansk tortilla - Opskrift på One Pan mexicansk gryderet
Mexicansk tortilla – Opskrift på One Pan mexicansk gryderet
Mexicansk tortilla - Opskrift på One Pan mexicansk gryderet
Mexicansk tortilla – Opskrift på One Pan mexicansk gryderet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.