Lækker mexicansk pande med masser af smag, – fyldt med bønner, cheddar og lækre bløde tortillas, det hele tilberedt på én pande.
Denne her ret er det jeg kalder rigtig comfort food, – en ret der er super nem og hurtig at lave, og så smager den bare såååå vanvittig godt.
Retten minder om en lækker chili con carne, fyldt med bløde tortillas der får en konsistens som dumplings og toppet med masser af smeltet cheddar.
Den kan serveres alene eller med en god salat, guacamole og sprøde nachos ved siden af.
Og lad mig bare sige, denne ret er også det helt rigtige valg som “dagen derpå ret”, – lige hvad krop og sind har brug for 😉
Mexicansk tortilla pande - One pot mexicansk taco
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
hakket oksekød
- 1
stor løg, finthakket
- 1-2 peberfrugter, skåret i tern
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 10 skiver
syltede jalapeños, finthakkede
- 2 ds
kidneybønner, skyllet og drænet for væde
- 1 ds
hakkede tomater
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 3 dl
vand
- 3 spsk mexicansk krydderi - klik her (eller tacomix)
- 200 g
hvedetortillas
- 150 g cheddar, revet
- Creme fraiche til toppen
- Evt. frisk jalapenos eller persille til toppen
-
Salt og peber
-
Olie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.*Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, springer du dette trin over.
- Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen), og svits løg og hvidløg af i et par minutter.
- Tilsæt kødet og lad det brune af, - krydr med salt og peber.
- Tilsæt peberfrugt, jalapeños og mexicansk krydderiet, og rør det godt ind i kødet.
- Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter, og hæld derefter de hakkede tomater og vandet over.
- Lad retten små simre i 10-15 minutter.Tilsæt evt. en smule mere vand hvis retten er ved at koge tør. Det burde ikke være nødvendigt ved middel varme, - saucen skal være blød, ikke tør og ikke for våd.
- Halver tortilla pandekagerne og skær dem i strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.
- Tilsæt kidneybønner og varm hurtigt igennem, og smag retten til med salt og peber.
- Læg strimler af hvede tortillas i saucen og rør godt rundt så de bliver fordelt, - og vend derefter halvdelen af osten rund i top lagen af panden.
- Fordel den sidste cheddar på toppen, og sæt panden i ovnen i ca. 5 min. eller til osten er smeltet.
- Inden servering toppes retten med creme fraiche og finthakket persille/friske jalapenos.Server den gerne med en skål sprøde tortilla chips, en frisk sprød salat eller lignende.
Pingback: One pot mexicansk pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
Pingback: One pot mexicansk taco - Opskrift på tortilla med kylling
Smager godt.
Hej Pia
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Rigtig glædelig jul 🙂
Kh Dianna
Den er fast inventar på vores menukort … Den smager så skønt.
Det er jeg bare så glad for at høre, tusind tusind tak 🙂
Kan man lave den med noget andet end bønner?
Hej Diana
Du kan sagtens undlade bønnerne og tilsætte ekstra grøntsager i stedet for, – peberfrugt eller lignende 🙂
Kh Dianna
Det var dælme lækkert! Lavede den i går med din hjemmelavede mexicanske krydderiblanding. Droppede dog jalapenos da ingen herhjemme kan lide dem 😉 Tilsatte en smule chilisauce i stedet.
Det var virkelig smovset og snasket – rigtig comfortfood!
Hej Heidi
Ej hvor godt at høre – fedt altså 🙂
Tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna