Oksemørbrad tilberedt i ovn - Saftigt og rosa resultat

Oksemørbrad tilberedt i ovn

Oksemørbrad tilberedt i ovn
Opskrift på perfekt oksemørbrad, rosa og saftig - tilberedt i ovn.
Oksemørbrad tilberedt i ovn - Saftigt og rosa resultat

Saftig rosa oksemørbrad med en skøn stegeskorpe – præcis som jeg foretrækker et stykke oksekød.
Et stykke kød med et hav af anvendelses muligheder, og altid en sikker vinder når der kommer gæster.
Oksemørbraden brunes grundigt på en god varm pande med smør, lidt olie, friske krydderurter og hvidløg – og så kommer den i ovnen hvor den tilberedes færdigt.
Oksemørbrad er et super mørt men også meget magert stykke oksekød. Derfor skal man også passe på ikke at stege det for længe – så bliver det, efter min optik, alt for kedeligt i både smag og konsistens.

Hvor længe oksemørbraden skal tilberede i ovnen er svært at sige. Det kommer an på tykkelsen på kødet, og hvor længe den har brunet på panden. Derfor vil jeg altid anbefale at bruge et stegetermometer – det gør det meget nemmere, at ramme det perfekte resultat.

I opskriften herunder kan du se hvor nemt og enkelt det er at tilberede et stykke oksemørbrad i ovnen.

Oksemørbrad tilberedt i ovn - Saftigt og rosa resultat

Oksemørbrad tilberedt i ovn

Opskrift på perfekt oksemørbrad, rosa og saftig – tilberedt i ovn.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Oksemørbrad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad, ca. 800 g
  • 25 g smør
  • 3 spsk olie
  • Evt. friske urter og knuste hvidløg

Sådan gør du

  • Puds mørbraden af, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Smelt smørret på en pande sammen med olivenolien, og læg stilke af friske urter og hvidløg ved.
    Lad smørret bruse godt op.
  • Brun mørbraden godt af af på alle sider – den skal have en god stegeskorpe.
  • Kan din pande gå i ovnen, kan du lade den blive på panden – ellers læg den i et ovnfast fad og hæld fedt og urterne ved.
  • Stik et stegetermometer i oksemørbraden. Gør det på det tykkeste sted, og stik det i fra siden, så ikke du får et hul igennem halvdelen af steges.
  • Sæt mørbraden i en forvarmet ovn ved 160 grader, almindelig varme, og lad den tilberede til den rammer en kernetemperaturen er ca. 53 grader.
    Lad den hvile på et spækbræt i ca. 15 minutter inden mørbraden skæres ud. Mørbraden vil ved denne temperatur være flot rosa og virkelig saftig.
    Ønsker du den mere tilberedt kan du lade mørbraden tilberede til en kernetemperaturen er på ca. 56 grader, og lade den hvile i ca. 15 minutter.
  • Skær oksemørbraden i skiver og server som ønsket.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)