Opskrift på perfekt oksemørbrad, rosa og saftig - tilberedt i ovn.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Oksemørbrad
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1oksemørbrad, ca. 800 g
25gsmør
3spskolie
Evt. friske urter og knuste hvidløg
Sådan gør du
Puds mørbraden af, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Smelt smørret på en pande sammen med olivenolien, og læg stilke af friske urter og hvidløg ved.Lad smørret bruse godt op.
Brun mørbraden godt af af på alle sider - den skal have en god stegeskorpe.
Kan din pande gå i ovnen, kan du lade den blive på panden - ellers læg den i et ovnfast fad og hæld fedt og urterne ved.
Stik et stegetermometer i oksemørbraden. Gør det på det tykkeste sted, og stik det i fra siden, så ikke du får et hul igennem halvdelen af steges.
Sæt mørbraden i en forvarmet ovn ved 160 grader, almindelig varme, og lad den tilberede til den rammer en kernetemperaturen er ca. 53 grader.Lad den hvile på et spækbræt i ca. 15 minutter inden mørbraden skæres ud. Mørbraden vil ved denne temperatur være flot rosa og virkelig saftig.Ønsker du den mere tilberedt kan du lade mørbraden tilberede til en kernetemperaturen er på ca. 56 grader, og lade den hvile i ca. 15 minutter.