Oksekød med kål - Opskrift på sund og lækker aftensmad

Oksekød med kål, karry og masser af grøntsager

Super sund, lækker og nem hverdags ret med masser af grove grøntsager og gode kostfibre.
Denne ret smager helt fantastisk, den kan krydres op og ned i styrke, og så tager den ingen tid at lave når først grøntsagerne er snittet, – og det tager altså ikke alverdens tid.
Jeg elsker mit Thaikrydderi fra urtekram, men dette kan sagtens udskiftes med almindelig karry, som også er i retten. Men har du mulighed, så prøv Thaikrydderiet, det er simpelthen så lækkert.

Oksekød med kål, karry og masser af grøntsager

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på nem og lækker panderet med oksekød, masser af kål og grøntsager

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spidskål, snittet
  • 3 peberfrugter, skåret i strimler og halveret
  • 2-3 store gulerødder, skåret i tern
  • 2 store løg, skåret i strimler og halveret
  • 3 forårsløg, fintsnittet (gem de fintsnittede toppe til at vende i til sidst)
  • 3 fed hvidløg, revet
  • 1 rød chili, finthakket - evt. uden kerner
  • 2 tsk thaikrydderi
  • 2 tsk karry
  • 3 spsk soya
  • Salt og peber
  • Raps olie
  • Evt. lidt hakket persille til toppen

Fremgangsmåde

1

Varm en god sjat rapsolie op i en pande og svits løg, chili, gulerødder og hvidløg af ved middel varme et par minutter.

2

Tilsæt kødet og lad det brune godt af.

3

Tilsæt karry og thaikrydderi og lad det varme med et par minutter.

4

Tilsæt forårsløg og peberfrugt og lad det stege med i ca. 5 min., fortsat ved middel varme, og rør jævnligt.

5

Tilsæt til sidst kål og toppene af forårsløg og steg med i yderligere 5 min., til kålen er blevet let mør men fortsat med bid.

6

Hæld soyaen over, og vend det godt ind i retten og smag til med salt og peber.

7

Server med friskhakket persille og evt. yderligere soya til at hælde ud over.

Oksekød med kål - Opskrift på sund og lækker aftensmad
Sund, hurtig og lækker aftensmad.
Oksekød med kål - Opskrift på sund og lækker aftensmad
Oksekød med kål og masser af grøntsager.

Kommentarer

  1. Hvornår steger du oksekød? Så grønsagerne ikke bliver helt bløde?

    • Hej Sisse
      Ja den var smuttet, – tak fordi du kommenterer det, det er rettet:)
      Jeg tilsætter kødet efter løg, chili, hvidløg og gulerødder:)
      Og så først krydderier og de resterende grøntsager derefter:)

      Mange hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.