Super sund, lækker og nem hverdags ret med masser af grove grøntsager og gode kostfibre.
Denne ret smager helt fantastisk, den kan krydres op og ned i styrke, og så tager den ingen tid at lave når først grøntsagerne er snittet, – og det tager altså ikke alverdens tid.
Jeg elsker mit Thaikrydderi fra urtekram, men dette kan sagtens udskiftes med almindelig karry, som også er i retten. Men har du mulighed, så prøv Thaikrydderiet, det er simpelthen så lækkert.
Oksekød med kål, karry og masser af grøntsager
Opskrift på nem og lækker panderet med oksekød, masser af kål og grøntsager
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 spidskål, snittet
- 3 peberfrugter, skåret i strimler og halveret
- 2-3 store gulerødder, skåret i tern
- 2 store løg, skåret i strimler og halveret
- 3 forårsløg, fintsnittet (gem de fintsnittede toppe til at vende i til sidst)
- 3 fed hvidløg, revet
- 1 rød chili, finthakket - evt. uden kerner
- 2 tsk thaikrydderi(fra Urtekram, kan købes på nettet) - kan erstattes af karry
- 2 tsk karry
- 3 spsk soya
- Salt og peber
- Raps olie
- Evt. lidt hakket persille til toppen
Fremgangsmåde
Varm en god sjat rapsolie op i en pande og svits løg, chili, gulerødder og hvidløg af ved middel varme et par minutter.
Tilsæt kødet og lad det brune godt af.
Tilsæt karry og thaikrydderi og lad det varme med et par minutter.
Tilsæt forårsløg og peberfrugt og lad det stege med i ca. 5 min., fortsat ved middel varme, og rør jævnligt.
Tilsæt til sidst kål og toppene af forårsløg og steg med i yderligere 5 min., til kålen er blevet let mør men fortsat med bid.
Hæld soyaen over, og vend det godt ind i retten og smag til med salt og peber.
Server med friskhakket persille og evt. yderligere soya til at hælde ud over.




Hvornår steger du oksekød? Så grønsagerne ikke bliver helt bløde?
Hej Sisse
Ja den var smuttet, – tak fordi du kommenterer det, det er rettet:)
Jeg tilsætter kødet efter løg, chili, hvidløg og gulerødder:)
Og så først krydderier og de resterende grøntsager derefter:)
Mange hilsner
Dianna
Pingback: Ugens madplan uge 5 – Milles mad