
Fantastisk lækker oksehaleragout serveret med papperdelle, – masser af smag og kraft og virkelig en skøn simre ret.
Denne oksehaleragout er super nem at lave, den passer sig selv det meste af tiden, og så får du simpelthen der lækreste kød og en vidunderlig glace der sætter sig om pastaen.

Oksehaleragout med pasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2-1,5 kg
oksehaler
- 2
løg
- 2
store gulerødder
- 2 stængler
bladselleri
- 3 fed
hvidløg
- 2 kviste
rosmarin
- 2 kviste
timian
- 1 kvist
salvie
- 1 flaske
hvidvin
- 1 1/2 l
vand + 2 oksebouillonterninger
- 75 g smør (50 g + 25 g)
- 1/2 dl
olie
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 2 1/2 spsk
hvedemel
- 1 spsk
paprika
-
Salt og peber
- 500 g
pasta
-
Evt. finthakket persille og revet parmesan til toppen
-
Instructions
- Løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg snittes og hakkes groft.
- Bind krydderurterne sammen med en kødsnor.
- Varm olien og 50 g smør i en gryde og brun oksehalerne godt af, krydr med paprika, salt og rigeligt peber.
- Hæld grøntsagerne over og svits dem med i 5-10 min. Er gryden smal i bunden, kan oksehalerne lige tages op mens grøntsagerne svitses, og derefter lægges ned i igen.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter, og drys derefter med hvedemel og vend det godt med grøntsagerne og oksehalerne.
- Tilsæt krydderurte buketten og hæld vinen over, og lad den reducere en smule.
- Hæld vand over og tilsæt bouillonterninger, kog op og lad derefter retten simre i 3 timer under låg, - rør undervejs.
- Når halerne er møre tages de op og lægges til side. Fonden sigtes igennem en fin si, - og hældes derefter tilbage i en lille kasserolle hvor den reduceres ved kraftig varme. Du skal ende med ca. 6 dl fond. Undlad at salt før til sidst, - salte fra bouillonterninger og krydring af kødet er oftest rigeligt.
- Monter fonden med 25 g smør når den er kogt ind, - og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente og pil samtidig kødet af halerne, - det skal gerne pilles af i fine stykker.
- Dræn pastaen for væde og vend fond og kød forsigtigt med pastaen.
- Server retten toppet med fintrevet parmesan og persille.


Hej Diana
Jeg kan ikke finde dine kontaktoplysninger, derfor denne besked.
Vi sælger bæredygtigt kød fra egen opdræt af gallowaykvæg på friland i vores gårdbutik, og vores kunder er pjattet med vores forslag til lækre opskrifter.
Må vi linke til dine opskrifter på vores facebookside?
Mvh Lotte
Hej Lotte
Det kan du tro i må, så længe det er link, – tusind tak for interessen:)
Kh Dianna
Og vinen drikker jeg, mens det simrer?
Hej Vilde
Ja det der ikke bruges i rette, – det ville jeg da gøre 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna
Denne opskrift skal prøves til gæster i næste uge. Vil man kunne lave størstedelen dagen inden grundet tidsmangel? 🙂
Mvh Marcus
Hej Marcus
Det kan du sagtens gøre, – du kan lave hele ragouten klar og så bare varme op og vende med pasta inden servering.
T>islæt evt. lidt vand hvis den bliver for tør efter den har været på køl 🙂
Dbh Dianna
Jeg vil gerne lave opskriften. Hvad med grønsagerne? Skal de i igen? Mange venlige hilsener Kristian Avnsbøl.
Hej Kristian
Hvor dejligt at høre 🙂
Ikke nødvendigvis nej, – men nogle gange tager jeg nogle med, moser dem og vender dem med kødet.
De er jo fulde af smag.
Dbh Dianna