Braiserede oksehaler - Opskrift på oksehaleragout med pasta

Oksehaleragout med pasta

Fantastisk lækker oksehaleragout serveret med papperdelle, – masser af smag og kraft og virkelig en skøn simre ret.
Denne oksehaleragout er super nem at lave, den passer sig selv det meste af tiden, og så får du simpelthen der lækreste kød og en vidunderlig glace der sætter sig om pastaen.

Braiserede oksehaler - Opskrift på oksehaleragout med pasta

Oksehaleragout med pasta

Opskrift på lækker oksehaleragout serveret med pasta.
5 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 4 timer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

  • 1,2-1,5 kg

    oksehaler

  • 2

    løg

  • 2

    store gulerødder

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 3 fed

    hvidløg

  • 2 kviste

    rosmarin

  • 2 kviste

    timian

  • 1 kvist

    salvie

  • 1 flaske

    hvidvin

  • 1 1/2 l

    vand + 2 oksebouillonterninger

  • 75 g smør (50 g + 25 g)
  • 1/2 dl

    olie

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 1/2 spsk

    hvedemel

  • 1 spsk

    paprika

  • Salt og peber

  • 500 g

    pasta

  • Evt. finthakket persille og revet parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg snittes og hakkes groft.
  • Bind krydderurterne sammen med en kødsnor.
  • Varm olien og 50 g smør i en gryde og brun oksehalerne godt af, krydr med paprika, salt og rigeligt peber.
  • Hæld grøntsagerne over og svits dem med i 5-10 min. Er gryden smal i bunden, kan oksehalerne lige tages op mens grøntsagerne svitses, og derefter lægges ned i igen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter, og drys derefter med hvedemel og vend det godt med grøntsagerne og oksehalerne.
  • Tilsæt krydderurte buketten og hæld vinen over, og lad den reducere en smule.
  • Hæld vand over og tilsæt bouillonterninger, kog op og lad derefter retten simre i 3 timer under låg, - rør undervejs.
  • Når halerne er møre tages de op og lægges til side. Fonden sigtes igennem en fin si, - og hældes derefter tilbage i en lille kasserolle hvor den reduceres ved kraftig varme. Du skal ende med ca. 6 dl fond. Undlad at salt før til sidst, - salte fra bouillonterninger og krydring af kødet er oftest rigeligt.
  • Monter fonden med 25 g smør når den er kogt ind, - og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente og pil samtidig kødet af halerne, - det skal gerne pilles af i fine stykker.
  • Dræn pastaen for væde og vend fond og kød forsigtigt med pastaen.
  • Server retten toppet med fintrevet parmesan og persille.
Braiserede oksehaler - Opskrift på oksehaleragout med pasta
Braiserede oksehaler – Opskrift på oksehaleragout med pasta
Braiserede oksehaler - Opskrift på oksehaleragout med pasta
Braiserede oksehaler – Opskrift på oksehaleragout med pasta

Kommentarer

  1. 5 stars
    Hej Diana

    Jeg kan ikke finde dine kontaktoplysninger, derfor denne besked.

    Vi sælger bæredygtigt kød fra egen opdræt af gallowaykvæg på friland i vores gårdbutik, og vores kunder er pjattet med vores forslag til lækre opskrifter.

    Må vi linke til dine opskrifter på vores facebookside?

    Mvh Lotte

  2. Og vinen drikker jeg, mens det simrer?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)