Nem og hurtig opskrift på asiatisk wok med nudler, hakket svinekødog asiatisk marinade – enkelt og virkelig lækkert.
Denne her wok eller stir fry lignende ret kan laves på ingen tid, og så smager den bare så fantastisk.
Retten indeholder godt med hvidløg og frisk ingefær – og en marinade lavet med bl.a. oystersauce, soya og lime. Masser af dejlig smag pakket i en enkelt og lækker asiatisk nudelret.
Hakket svinekød er fantastisk i asiatiske retter, det er saftigt og velsmagende, og giver retten en dejlig mild finish.
I denne ret kan du sagtens udskifte oystersauce med f.eks. hoisin eller teriyaki – det er helt op til dig.
Server gerne rette med en skål edamamebøtter, dampede haricots verts, broccoli eller lignende.
Nudler med hakket gris
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4-500 g hakket gris
- 6 forårsløg, fintsnittet
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 2 spæk ingefær, finthakket
- 1/2-1 grøn chili, snittet
- 2 spsk sesam
- 250 g ægnudler
- Vand fra nudlerne
- Olie – gerne sesamolie
- Friskkværnet peber
Marinade
- 1/2 dl soya
- 3/4 dl oystersauce
- 1 tsk fiskesauce
- 1 lime, saften heraf
- 1 spsk brun farin
- 2 tsk maizena
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden, og sæt den til side.
- Varm en pande op, og steg kødet i en god sjat olie. Krydr med friskkværnet peber.Sesam olie giver en skøn smag – men brug det du har.
- Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og halvdelen af forårsløgene, og steg det med et par minutter, og hæld derefter sesamfrøene ved.Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
- Hæld marinaden over kødet, og tilsæt også lidt kogevand fra nudlerne – start med 1 dl.Rør det godt sammen, og lad det varme igennem.
- Tilsæt nudlerne, gerne direkte fra kogevandet, og vend dem sammen med kødet på panden.Tilsæt mere kogevand hvis der er behov for det.
- Tilsæt de sidste forårsløg, og smag til om du ønsker mere soya, lime eller oystersauce.
- Server straks – evt. med lidt dampede grøntsager.
Det smagte bare så godt – synes både barn og voksne 🙂 Totalt hyggelig ret i stedet for take away.
Hej Katja
Åhhh tak altså – det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Smager fantastisk og i aften laves den af oksefars. Når mine voksne børn kommer hjem, spørger de altid om jeg vil lave denne ret eller en af dine andre fantastiske retter