Opskrift på wok med hakket gris, oystersauce og nudler.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asien
Nøgleord Asiatisk mad, Gris, Nudler
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
4-500ghakket gris
6forårsløg, fintsnittet
4fedhvidløg, skåret i tynde skiver
2spskingefær, finthakket
1/2-1grøn chili, snittet
2spsksesam
250gægnudler
Vand fra nudlerne
Olie - gerne sesamolie
Friskkværnet peber
Marinade
1/2dlsoya
3/4dloystersauce
1tskfiskesauce
1lime, saften heraf
1spskbrun farin
2tskmaizena
Sådan gør du
Bland ingredienserne til marinaden, og sæt den til side.
Varm en pande op, og steg kødet i en god sjat olie. Krydr med friskkværnet peber.Sesam olie giver en skøn smag - men brug det du har.
Tilsæt hvidløg, chili, ingefær og halvdelen af forårsløgene, og steg det med et par minutter, og hæld derefter sesamfrøene ved.Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
Hæld marinaden over kødet, og tilsæt også lidt kogevand fra nudlerne - start med 1 dl.Rør det godt sammen, og lad det varme igennem.
Tilsæt nudlerne, gerne direkte fra kogevandet, og vend dem sammen med kødet på panden.Tilsæt mere kogevand hvis der er behov for det.
Tilsæt de sidste forårsløg, og smag til om du ønsker mere soya, lime eller oystersauce.