Moussaka - Opskrift på med aubergine, kartofler og oksekød

Moussaka med aubergine, kartofler og oksekød

Fantastisk lækker ret med fyld af grillede auberginer, kartofler, en krydret kødsauce samt en lækker cremet bechamel med masser af parmesan. Den smager afsindig godt, og i de kommende lune forårs og sommermåneder kan den med fordel laves i grillen. Bagetiden er den samme, og så kan du nyde det dejlige vejr mens duften af krydret moussaka breder sig i haven.
Vi tændte alle blus på minimum på vores Morsø gasgrill, så rammer den ca. 180-200 grader. Små 50 min. senere stod vi med den lækreste moussaka.

Moussaka med aubergine, kartofler og oksekød

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 timer

Opskrift på en lækker autentisk moussaka med masser af smag og fylde.

Ingredienser

  • Kødsauce
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 mellemstore løg
  • 1 peberfrugt
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 boullion terning, okse eller grøntsags
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 2 tsk oregano
  • 3/4 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 laurbærbladsalt og peber
  • Olivenolie
  • Bechamel
  • 60 g smør
  • 1 l sødmælk
  • 3-4 spsk hvedemel
  • 200 g parmesan, revet
  • 1 frisk mozzarella
  • 1/2 - 1 tsk muskatnød, stødt
  • Salt og peber
  • Fyld
  • 1 aubergine
  • 2 bagekartofler
  • Lidt smør eller olie til fadet

Fremgangsmåde

1

Kødsauce Riv gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg, eller giv det en hurtig tur i en blender til det er groft blendet.

2

Varm en god sjat olie i en gryde og steg grøntsagerne godt af ved middel varme.

3

Tilsæt kødet og lad det brune godt af.

4

Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem et par minutter og hæld derefter rødvinen over. Lad den koge ind i et par minutter.

5

Tilsæt flåede tomater, krydderier og boullionterningen og lad kødsaucen simre min. 45 min.

6

Smag til med salt og peber.

7

Bechamel Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Lad det varme igennem et par minutter, - uden det bruner.

8

Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.

9

Tilsæt revet parmesan, mozzarella og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 10-15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.

10

Smag til med salt og peber.

11

Fyld Skær auberginen ud i ringe med en tykkelse på ca. 4 mm. Grill dem på begge sider ved middel varme, - på grill eller grill pande.

12

Skræl kartoflerne og skær dem ligedels ud i skiver på ca. 3 mm. i tykkelsen.

13

Smør et ovnfast fad, og start med at lægge et lag kødsauce i bunden, ca. 1/3 af portionen. Ovenpå lægges et lag kartofler, derefter aubergine som toppes med endnu en 1/3 af kødsaucen og halvdelen af bechamelsaucen. Fortsæt med endnu et lag kartofler efterfulgt af aubergine, det sidste kødsauce og den sidste bechamelsauce på toppen.

14

Bag moussakaen i en forvarmet grill (eller ovn) ved 180-200 grader i ca. 45-50 min., husk at kigge til den undervejs.

15

Lad moussakaen trække på køkkenbordet i ca. 15 min. inden den serveres.

Noter

Hvis dit ovnfastefad ikke har høje kanter lægges et lag kartofler mindre, så ikke det bobler over når den tilberedes.

Moussaka - Opskrift på med aubergine, kartofler og oksekød
Moussaka med aubergine, kartofler og oksekød tilberedt på gasgrill.
Moussaka - Opskrift på med aubergine, kartofler og oksekød
Moussaka – Opskrift på moussaka med aubergine, kartofler og oksekød
Moussaka - Opskrift på med aubergine, kartofler og oksekød
Fantastisk moussaka med masser af smag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.