Nem og hurtig sommerdessert med knuste kiks, syrlig mascarponecreme og friske bær.
Denne her dessert kan laves på 5-10 minutter, den er drøn nem at lave og smager af sol og sommer. Faktisk smager mascarponecremen af koldskål, – godt med citron og vanilje.
Mascarpone cremen laves uden husblas, – så du kan nemt og hurtigt sætte en velsmagende dessert på bordet.
Den minder lidt om cheesecake i glas, – en cheesecake uden husblas. Blød, lækker og cremet, frisk og syrlig, – og med en mild sødme.
Mangler du en nem sommerdessert, så prøv denne mascarponecreme i glas med kammerjunkere og friske bær.
Mascarponecreme og friske bær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone – kan erstattes af flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 citron, fintrevet skal heraf og 1/2 dl saft
- 1 vaniljeestang, kornene heraf – eller 2 tsk vaniljesukker
- 100 g flormelis
Derudover
- Knuste kammerjunkere eller kiks, ca. 100-150 g
- Friske bær til toppen
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og piske dem let sammen til cremen tykner.Pisk mascarponecremen ved svag hastighed, – den sætter sig hurtigt. Så ved at piske den langsomt, sikrer du at den ikke overpiskes. Den skal være blød og cremet.Pisk den hellere en smule for lidt end for meget, – piskes den for meget, vil cremen gryne.
- Knus kiks eller kammerjunkere i en pose eller lignende, og hæld dem i dine serveringsglas.*Beregn ca. 25 gram kiks/kammerjunkere pr person.
- Hæld mascarponecremen på en sprøjtepose (det er nemmest at styre), og sprøjt cremen oven på kiksene.
- Top desserten med friske bær og evt. finthakket mynte inden servering.
Dvs. at piskefløden ikke skal piskes først?
Hejsa
Lige præcis, – piskefløden skal IKKE piskes først 🙂
Pisker du fløden og vender den med mascarponen, har cremen det med at gryne.
Så piske det hele langsomt sammen, og vær opmærksom på at den sætter sig hurtigt 🙂
Dbh Dianna
Kan man lave cremen på forhånd og have liggende i køleskabet? ☺️
Hej Jannie
Det kan du sagtens, – husk den sætter sig lidt mere på køl, så ikke overpiske 🙂
Du kan også sagtens samle desserten og opbevare den på køl indtil den skal serveres 🙂
Kh Dianna
Super lækker nem og hurtig❤️
Tusind tak søs 🙂
Hej,
Jeg skal lave til 35 gæster, kan jeg lave dem dagen før ?
Vh. Hanne
Hej Hanne
Jeg sender også lige svaret her 🙂
Du kan sagtens lave dem dagen før, – men jeg vil anbefale at vente med bærrene, så ikke de afgiver fugt til cremen og så de ikke bliver kedelige i kanten 🙂
Kh Dianna
Hej dianna. Jeg skal lave til 34 pers. til min søns konfirmation. Kan du evt anbefale andre elementer der ville gøre den endnu lækrere? Evt en bær coulis eller andet? Kh Birgitte
Hej Birgitte
Ej hvor dejligt 🙂
Altså du kan toppe den med en hjemmelavet jordbærgrød – det smager så frisk og lækkert.
Jeg blander altid tern af friske jordbær i den lune grød, det giver den en fantastisk konsistens og smag.
Opskriften finder du her 🙂
https://gourministeriet.dk/jordbaergroed/
Dbh Dianna
Hej Dianna ☺️
Kan flourmelis evt. erstattes med noget andet, da jeg ikke tåler sukker?
Bh. Lonni
Hej Lonni
Flormelis giver Kuhn sødme, så hvis du bruger et andet alternativ normalt, kan du sagtens bruge det – f.eks. sukrin eller lignende 🙂
Men husk at mængden her måske er anderledes 🙂
Kh Dianna
Hvor ser den lækker og nem ud. Erstat med friskost skriver du.. det er vel bare en naturel friskost. ? Og det grønne drys på toppen , hvad er det ?
Hej Mette
Tusind tak 🙂
Jo lige præcis, almindelig neutral flødeost – ligesom till cheesecake.
Det grønne er hakket mynte 🙂
Kh Dianna
Kan man evt. anrette desserten i en skål – istedet for portionsanretning?
Hilsner Lene
Hej Lene
Det kan du sagtens gøre ja – god idé 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge andre kiks, f.eks. ladyfingers som i tiramisu, hvis den får lov at stå et stykke tid på køl?
Hej Katrine
Det tænker jeg sagtnen, men vi nok dyppe dem i en form for væde, for at de ikke er sådan helst sprøde.
Kh Dianna
Opskriften er så vidunderlig/lækker!✨✨
Dianna kan man bruge halvdelen af flormelis ? Desserten er seriøst SÅ lækker!!! Men jeg har ikke så sød en tand, så alt bliver hurtigt for sødt til mig. Men alle mine gæster lappede den lækre dessert til sig✨✨
Og vi spiste din pasta med rejer og hvidvin til aftensmad ✨✨ Tak,fordi du laver så lækre nogle opskrifter og bestemt også kæmpe Tak, fordi du gør at jeg kan finde ud af at lave dem, du gør det så dejligt nemt
✨✨ Jeg værdsætter også dine videoer
Super nemt at lave. Det hittede både hos voksne og børn. Kan stærkt anbefales. Det er en nem dessert som ligner en million og kan laves dagen før.
Jeg lavede den med “tøm køkkenskabet” nederst. Det blev groftknuste makroner og vafler til isvafler (kræmmerhus).
Hej Claus
Vildt god idé, man kan nemlig bruge præcis det skuffen gemmer på – og det samme med bær på toppen 🙂
Kh Dianna
Hvad skal jeg gøre med flormelisen? skal bare i cremen?
Hej Magnus
Ja den skal bare piskes med de andre ingredienser 🙂
Kh Dianna