Mascarponecreme og friske bær - Opskrift på dessert i glas

Mascarponecreme og friske bær

Mascarponecreme og friske bær
Opskrift på nem og lækker sommer dessert med knuste kammerjunkere, mascarponecreme og friske bær. - Dessert uden husblas.
Dessert i glas til 4-6 personer, alt efter størrelse.
Mascarponecreme og friske bær - Opskrift på dessert i glas

Nem og hurtig sommerdessert med knuste kiks, syrlig mascarponecreme og friske bær.
Denne her dessert kan laves på 5-10 minutter, den er drøn nem at lave og smager af sol og sommer. Faktisk smager mascarponecremen af koldskål, – godt med citron og vanilje.
Mascarpone cremen laves uden husblas, – så du kan nemt og hurtigt sætte en velsmagende dessert på bordet.
Den minder lidt om cheesecake i glas, – en cheesecake uden husblas. Blød, lækker og cremet, frisk og syrlig, – og med en mild sødme.
Mangler du en nem sommerdessert, så prøv denne mascarponecreme i glas med kammerjunkere og friske bær.

Mascarponecreme og friske bær - Opskrift på dessert i glas

Mascarponecreme og friske bær

Opskrift på nem og lækker sommer dessert med knuste kammerjunkere, mascarponecreme og friske bær. – Dessert uden husblas.
Dessert i glas til 4-6 personer, alt efter størrelse.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.83 fra 29 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Dessert, Dessert i glas, Dessert uden husblas, Sommer dessert
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Mascarponecreme

  • 250 g mascarpone – kan erstattes af flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 citron, fintrevet skal heraf og 1/2 dl saft
  • 1 vaniljeestang, kornene heraf – eller 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g flormelis

Derudover

  • Knuste kammerjunkere eller kiks, ca. 100-150 g
  • Friske bær til toppen

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne i en skål, og piske dem let sammen til cremen tykner.
    Pisk mascarponecremen ved svag hastighed, – den sætter sig hurtigt. Så ved at piske den langsomt, sikrer du at den ikke overpiskes. Den skal være blød og cremet.
    Pisk den hellere en smule for lidt end for meget, – piskes den for meget, vil cremen gryne.
  • Knus kiks eller kammerjunkere i en pose eller lignende, og hæld dem i dine serveringsglas.
    *Beregn ca. 25 gram kiks/kammerjunkere pr person.
  • Hæld mascarponecremen på en sprøjtepose (det er nemmest at styre), og sprøjt cremen oven på kiksene.
  • Top desserten med friske bær og evt. finthakket mynte inden servering.
Mascarponecreme og friske bær - Opskrift på dessert i glas
Mascarponecreme og friske bær – Opskrift på dessert i glas

Kommentarer

  1. Anonym

    Dvs. at piskefløden ikke skal piskes først?

    • Hejsa

      Lige præcis, – piskefløden skal IKKE piskes først 🙂
      Pisker du fløden og vender den med mascarponen, har cremen det med at gryne.

      Så piske det hele langsomt sammen, og vær opmærksom på at den sætter sig hurtigt 🙂

      Dbh Dianna

  2. Kan man lave cremen på forhånd og have liggende i køleskabet? ☺️

    • Hej Jannie

      Det kan du sagtens, – husk den sætter sig lidt mere på køl, så ikke overpiske 🙂
      Du kan også sagtens samle desserten og opbevare den på køl indtil den skal serveres 🙂

      Kh Dianna

  3. 5 stars
    Super lækker nem og hurtig❤️

  4. Hanne Jepsen

    Hej,

    Jeg skal lave til 35 gæster, kan jeg lave dem dagen før ?
    Vh. Hanne

    • Hej Hanne

      Jeg sender også lige svaret her 🙂
      Du kan sagtens lave dem dagen før, – men jeg vil anbefale at vente med bærrene, så ikke de afgiver fugt til cremen og så de ikke bliver kedelige i kanten 🙂

      Kh Dianna

  5. Birgitte Kerff Tjellesen

    Hej dianna. Jeg skal lave til 34 pers. til min søns konfirmation. Kan du evt anbefale andre elementer der ville gøre den endnu lækrere? Evt en bær coulis eller andet? Kh Birgitte

    • Hej Birgitte

      Ej hvor dejligt 🙂
      Altså du kan toppe den med en hjemmelavet jordbærgrød – det smager så frisk og lækkert.

      Jeg blander altid tern af friske jordbær i den lune grød, det giver den en fantastisk konsistens og smag.
      Opskriften finder du her 🙂
      https://gourministeriet.dk/jordbaergroed/

      Dbh Dianna

  6. Lonni Andersen

    Hej Dianna ☺️

    Kan flourmelis evt. erstattes med noget andet, da jeg ikke tåler sukker?
    Bh. Lonni

    • Hej Lonni

      Flormelis giver Kuhn sødme, så hvis du bruger et andet alternativ normalt, kan du sagtens bruge det – f.eks. sukrin eller lignende 🙂
      Men husk at mængden her måske er anderledes 🙂

      Kh Dianna

  7. Mette Runøe

    Hvor ser den lækker og nem ud. Erstat med friskost skriver du.. det er vel bare en naturel friskost. ? Og det grønne drys på toppen , hvad er det ?

    • Hej Mette

      Tusind tak 🙂
      Jo lige præcis, almindelig neutral flødeost – ligesom till cheesecake.
      Det grønne er hakket mynte 🙂

      Kh Dianna

  8. Lene Larsen

    Kan man evt. anrette desserten i en skål – istedet for portionsanretning?
    Hilsner Lene

  9. Katrine

    Kan man bruge andre kiks, f.eks. ladyfingers som i tiramisu, hvis den får lov at stå et stykke tid på køl?

    • Hej Katrine

      Det tænker jeg sagtnen, men vi nok dyppe dem i en form for væde, for at de ikke er sådan helst sprøde.

      Kh Dianna

  10. 5 stars
    Opskriften er så vidunderlig/lækker!✨✨
    Dianna kan man bruge halvdelen af flormelis ? Desserten er seriøst SÅ lækker!!! Men jeg har ikke så sød en tand, så alt bliver hurtigt for sødt til mig. Men alle mine gæster lappede den lækre dessert til sig✨✨
    Og vi spiste din pasta med rejer og hvidvin til aftensmad ✨✨ Tak,fordi du laver så lækre nogle opskrifter og bestemt også kæmpe Tak, fordi du gør at jeg kan finde ud af at lave dem, du gør det så dejligt nemt
    ✨✨ Jeg værdsætter også dine videoer

  11. 5 stars
    Super nemt at lave. Det hittede både hos voksne og børn. Kan stærkt anbefales. Det er en nem dessert som ligner en million og kan laves dagen før.

  12. Claus Henriksen

    5 stars
    Jeg lavede den med “tøm køkkenskabet” nederst. Det blev groftknuste makroner og vafler til isvafler (kræmmerhus).

    • Hej Claus

      Vildt god idé, man kan nemlig bruge præcis det skuffen gemmer på – og det samme med bær på toppen 🙂

      Kh Dianna

  13. Magnus

    Hvad skal jeg gøre med flormelisen? skal bare i cremen?

4.83 from 29 votes (25 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)