Opskrift på nem og lækker sommer dessert med knuste kammerjunkere, mascarponecreme og friske bær. - Dessert uden husblas.Dessert i glas til 4-6 personer, alt efter størrelse.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Dessert, Dessert i glas, Dessert uden husblas, Sommer dessert
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Mascarponecreme
250gmascarpone - kan erstattes af flødeost
2 1/2dlpiskefløde
1citron, fintrevet skal heraf og 1/2 dl saft
1vaniljeestang, kornene heraf - eller 2 tsk vaniljesukker
100gflormelis
Derudover
Knuste kammerjunkere eller kiks, ca. 100-150 g
Friske bær til toppen
Sådan gør du
Hæld alle ingredienserne i en skål, og piske dem let sammen til cremen tykner.Pisk mascarponecremen ved svag hastighed, - den sætter sig hurtigt. Så ved at piske den langsomt, sikrer du at den ikke overpiskes. Den skal være blød og cremet.Pisk den hellere en smule for lidt end for meget, - piskes den for meget, vil cremen gryne.
Knus kiks eller kammerjunkere i en pose eller lignende, og hæld dem i dine serveringsglas.*Beregn ca. 25 gram kiks/kammerjunkere pr person.
Hæld mascarponecremen på en sprøjtepose (det er nemmest at styre), og sprøjt cremen oven på kiksene.
Top desserten med friske bær og evt. finthakket mynte inden servering.