Jordbærgrød, – opskrift på gammeldags jordbærgrød som man husker den fra barn. Den smager og dufter af sommer og barndomsminder, – og toppet med en sjat fløde er det som en bid af den danske sommer (når solen skinner aller mest;-))
Jordbærgrød er en klassiker som jeg husker fra jeg var helt lille, min mor har altid lavet det, – og jeg elsker det. Den kan serveres klassisk med fløde, – men jordbærgrød er også fantastisk at bruge som topping på en portion yoghurt, overnight oats eller på alverdens desserter. Prøv den også med en kugle vaniljeis på toppen, og evt. en smule crumble af en slags, – mmmm.
Jordbærgrød med frosne eller frisk jordbær
Jeg bruger altid en kombination når jeg laver jordbærgrød, – sådan synes jeg den smager aller bedst.
Jeg koger grøden med frosne bær, og når grøden er færdig blender jeg den let så der ikke er for mange store bær, og så vender jeg små tern af friske jordbær i grøden. Det giver en fantastisk lækker friskhed og dejlig konsistens til jordbærgrøden, – ligesom jeg foretrækker den.
Har du mange jordbær i haven kan du koge jordbærgrøden på friske jordbær, men jeg vil stadig anbefale at tilføje de friske tern af jordbær til sidst 🙂
Jordbærgrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g jordbær – gerne fra frost
- 200 g friske jordbær (kan undlades)
- 100 g sukkere
- 2 dl vand
- 1 vaniljestang
- 4 tsk maizena
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt sukker så de skiller sig ad.
- Hæld de frosne jordbær, sukker, vand, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op.
- Skru ned til middel varme, og lad jordbærgrøden små koge i ca. 5-6 minutter, – eller til bærrene er let møre.*Bruges friske jordbær er kogetiden kortere.
- Rør maizenaen sammen med et par spiseskefulde kold vand, og hæld det i jordbærgrøden – under omrøring. Lad grøden koge videre i ca. 5 minutter ved middel varme, – eller til bærrene er helt møre.
- Tag gryden af blusset, og blend nu grøden let med en stavblender.*Dette trin kan du undlade hvis du foretrækker grøden med mange hele bær, – herhjemme foretrækker vi at den bliver let pureret.
- Skær de friske jordbær i små tern, og rør dem i den varme grød.*De friske jordbær giver en skøn friskhed til grøden, og får en virkelig dejlig konsistens idet de ikke får særlig meget varme.
- Sæt jordbærgrøden på køl, og lad den køle helt af inden den serveres.
Kan grøden fryses?
Hej Vivian
Det kan du tro den kan:)
Kh Dianna
Hvordan bliver smag/konsistens af de friske bær i grøden hvis den har været frosset?
Hej Chelina
De er super lækre, også efter frost:)
De beholder deres bid, og grøden den flotte farve:)
Kh Dianna
al al for tynd, synes jeg den bliver. Og mere sukker til opskriften.
Hej Dorte
Sødmen kommer måske også an på jordbærrene man bruger, men der kan man heldigvis bare smage den til 🙂
Tynd synes jeg ikke den er, så det forstår jeg ikke – har du jævnet den?
Dbh Dianna
Hvor lang tid kan grøden holde sig på køl ?
Hejsa
Den holder fint på køl i 4-6 dage 🙂
Kh Dianna