Fyldte madpandekager a la club sandwich, – nemt og lækkert, og et sikkert hit hos hele familien.
Jeg er vild med madpandekager. De har uendelige anvendelses muligheder, og kan både fyldes og spises som de er, eller de kan gratineres i ovnen med kød, grønt og ost.
Denne version er super lækker, – madpandekager med kylling og bacon, og en lækker cremet karrydressing.
Hvad du fylder i af grønt afgører du helt selv, brug hvad grøntsagsskuffen gemmer på.
Jeg bruger gerne sprøde salater, spidskål, agurk, tomat, avocado, løg, forårsløg, peberfrugt og lignende.
Fyldte madpandekager er en rigtig god måde at få ryddet lidt op i køleskabet på, – både hvis du ligger inde med rester af kød, rester af en krydret risret og blandede grøntsager.
Madpandekager med kylling
Det handler om at få brugt sine rester, – så ligger du inde med rester fra en hel tilberedt kylling, kan du med fordel bruge det i dine madpandekager.
Alternativt kan du stege et par store kyllingefileter, og derefter skære dem i strimler. Krydr dem enkelt med salt og peber, – eller gør som du foretrækker det.
Der er ikke noget der er mere rigtigt eller forkert end andet.
Madpandekager med kylling, bacon og karrydressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Madpandekager 15-18 stk
- 5 dl mælk
- 5 æg
- 3/4 dl øl
- 200 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
Fyld
- 1 portion karrydressing – få opskriften her
- Tilberedt kylling
- Sprød bacon – klik her for opskrift i ovn
- Sprøde salater og/eller spidskål
- Agurk
- Evt. andet grønt
Sådan gør du
Madpandekager
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og piske med en håndmixer, til dejen er fri for klumper.
- Sæt dejen på køl i minimum 30 minutter.Pisk den let sammen når pandekagerne skal laves, – bare med et piskeris.
- Bag pandekagerne ved middel varme, på en pande med lidt smeltet smør eller sprayfedt, – til de er gyldne på begge sider.Læg dem til side, og dæk dem evt. med staniol, så de holder på varmen.
- Med denne portion vil der være madpandekager til overs, – gem dem til madpakken, eller frys dem ned. Så er der altid til en hurtig portion aftensmad.
Madpandekage med kylling, bacon og karrydressing
- Tilbered kyllingen med ønskede krydderier, – og skær den i strimler. Du kan også med fordel bruge rester fra en hel kylling.
- Steg baconen sprød, på panden, i ovn eller airfryer.
- Fyld dine madpandekager med kylling, bacon og karrydressing, – samt dit valg af friske grøntsager.