Nem og super lækker lun salat med haricot vers, aspargesbroccoli (Bimi) og en lækker marinade med soltørrede tomater, hvidløg, knust parmesan, persille og basilikum. Masser af smag, sprød og lækker – og så tager den ingen tid at lave.
Server den til bøffen, et stykke kylling, en grillet kotelet eller på tapasbordet.
Lun bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 200 g haricot verts, gerne friske
- 250 g aspargesbroccoli
- 1 håndfuld pinjekerner
- Lidt olie
Marinade
- 70 g soltørrede tomater, skåret i strimler
- 3/4 dl olivenolie, – eller olien fra de soltørrede tomater
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 3 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 50 g parmesan, knust/groftrevet
- Salt og peber
Sådan gør du
Marinaden
- Rør ingredienserne til marinaden sammen og krydr med salt og peber.
- Lad marinaden trække på køkkenbordet imens salaten tilberedes.
Salaten
- Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
- Er dine haricot verts friske, skal de skylles grundigt, og enderne med stilkene skæres af. Er de frosne, kan du tage dem direkte fra frost.
- Rens aspargesbroccolien og halver stilkene på den lange led.
- Varm en smule olie på en pande, og steg haricots verts og asparges broccoli af ved god høj varme i ca. 5 minutter, – eller til de er tilberedt som ønsket. Krydr med salt og peber.Begge grøntsager skal gerne stadig have bid.
- Hæld dem i en skål, og vend dem godt sammen med marinaden. Du kan også vende dem med marinaden på panden, – der vil noget af parmesan blot smelte en smule pga. varmen fra panden.
- Anret på en tallerken, drys med pinjekerner og server straks mens salaten er lun.
Herlig grøn salat og godt samspil fra parmesanen og de soltørrede tomater
Hej Kristian
Tusind tak for din besked, hvor er det dejligt du skriver det 🙂
Rigtig god dag.
Kh Dianna
Det bliver salaten til nytår i morgen. Bliver dog lidt i tvivl om det kan passe at der skal 3/4 dl olie i? 🙂
Hej Kathrin
Jo den er godt nok, – men synes du det er for meget, så start med lidt mindre:)
Rigtig godt nytår:)
Kh Dianna
MEGA lækker og velsmagende salat, som jeg flere gange har serveret for gæster De er VILDE med den og flere har bedt om opskriften
Hej Gitte
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna