Opskrift på bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan

Lun bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan

Lun bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan
Opskrift på nem og lækker Bimi salat med haricot verts, aspargesbroccoli og en lækker marinade med persille, soltørrede tomater og parmesan.
Opskrift på bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan

Nem og super lækker lun salat med haricot vers, aspargesbroccoli (Bimi) og en lækker marinade med soltørrede tomater, hvidløg, knust parmesan, persille og basilikum. Masser af smag, sprød og lækker – og så tager den ingen tid at lave.
Server den til bøffen, et stykke kylling, en grillet kotelet eller på tapasbordet.

Opskrift på bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan

Lun bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan

Opskrift på nem og lækker Bimi salat med haricot verts, aspargesbroccoli og en lækker marinade med persille, soltørrede tomater og parmesan.
4.8 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Salaten

  • 200 g haricot verts, gerne friske
  • 250 g aspargesbroccoli
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • Lidt olie

Marinade

  • 70 g soltørrede tomater, skåret i strimler
  • 3/4 dl olivenolie, – eller olien fra de soltørrede tomater
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 3 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 50 g parmesan, knust/grofthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

Marinaden

  • Rør ingredienserne sammen til marinaden og krydr med salt og peber.
  • Lad marinaden trække på køkkenbordet mens salaten tilberedes.

Salaten

  • Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
  • Er dine haricot verts friske skal de skylles grundigt, og enden med stilken skæres af. Er de frosne kan du tage dem direkte fra frost.
  • Rens aspargesbroccolien og halver stilkene på den lange led.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg haricot verts og asparges broccoli af ved god høj varme i ca. 5 minutter, – eller til de er tilberedt som ønsket. Krydr med salt og peber.
    Begge grøntsager skal gerne stadig have bid.
  • Hæld dem over i en skål, og vend dem godt sammen med marinaden.
    Du kan også vende dem med marinaden på panden, – der vil noget af parmesan blot smelte en smule pga. varmen fra panden.
  • Anret på en tallerken, drys med pinjekerner og server straks mens salaten er lun.
Opskrift på bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan
Opskrift på bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse