Lun bønnesalat med aspargesbroccoli, soltørrede tomater og parmesan
Opskrift på nem og lækker Bimi salat med haricot verts, aspargesbroccoli og en lækker marinade med persille, soltørrede tomater og parmesan.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
200gharicot verts, gerne friske
250gaspargesbroccoli
1håndfuldpinjekerner
Lidt olie
Marinade
70gsoltørrede tomater, skåret i strimler
3/4dlolivenolie, - eller olien fra de soltørrede tomater
1håndfuldpersille, finthakket
3stilkebasilikum, bladene heraf - finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
50gparmesan, knust/groftrevet
Salt og peber
Sådan gør du
Marinaden
Rør ingredienserne til marinaden sammen og krydr med salt og peber.
Lad marinaden trække på køkkenbordet imens salaten tilberedes.
Salaten
Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
Er dine haricot verts friske, skal de skylles grundigt, og enderne med stilkene skæres af. Er de frosne, kan du tage dem direkte fra frost.
Rens aspargesbroccolien og halver stilkene på den lange led.
Varm en smule olie på en pande, og steg haricots verts og asparges broccoli af ved god høj varme i ca. 5 minutter, - eller til de er tilberedt som ønsket. Krydr med salt og peber.Begge grøntsager skal gerne stadig have bid.
Hæld dem i en skål, og vend dem godt sammen med marinaden. Du kan også vende dem med marinaden på panden, - der vil noget af parmesan blot smelte en smule pga. varmen fra panden.
Anret på en tallerken, drys med pinjekerner og server straks mens salaten er lun.