
Sprød og lækker spidskålssalat med røde æbler og en syrlig mormordressing.
Den tager virkelig ingen tid at lave, – og så smager den bare så frisk og lækkert. Brug gerne en kombination af spidskål og f.eks. savoykål, – det giver et smukt udtryk til salaten.
Server den med grillet kød, til en steg eller helstegt kylling, – eller til dine yndlings grøntsagsfrikadeller.

Spidskålssalat med æbler og mormordressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Spidskålssalat
- 1
lille spidskål
- 2
røde æbler
- 1 håndfuld
saltede mandler, grofthakket
-
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Mormordressing
- 1 1/2 dl
piskefløde
- 1 spsk
sukker
- 1/2
citron, saften heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
Mormordressing
- Bland ingredienserne til dressingen i en skål, - undlad at piske for meget, dressingen tykner meget nemt.
- Smag til med salt og peber, og evt. mere sukker/citron, - om man ønsker den mere sød/syrlig er en smagssag.
Spidskålssalat
- Snit spidskålen fint.
- Skær æblerne i tynde skiver og lidt i fine tern til toppen.
- Anret spidskålen i en tallerken og fordel skiver af æble i mellem lagene.
- Top salaten med de små æbletern, evt. et drys persille og lidt af mormordressingen. Server resten af mormordressingen i en skål ved siden af, så man selv kan tage mere på.
Super lækker salat, giver godt med de æbler og saltede mandler. Jeg er vant til den klassiske mormor salat, men den her kan helt sikkert noget.
Hej Michelle
Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Mums den er god
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak 🙂