Sprød og lækker spidskålssalat med røde æbler og en syrlig mormordressing.
Den tager virkelig ingen tid at lave, – og så smager den bare så frisk og lækkert. Brug gerne en kombination af spidskål og f.eks. savoykål, – det giver et smukt udtryk til salaten.
Server den med grillet kød, til en steg eller helstegt kylling, – eller til dine yndlings grøntsagsfrikadeller.

Spidskålssalat med æbler og mormordressing
Ingredienser
Spidskålssalat
- 1
lille spidskål
- 2
røde æbler
- 1 håndfuld
saltede mandler, grofthakket
-
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Mormordressing
- 1 1/2 dl
piskefløde
- 1 spsk
sukker
- 1/2
citron, saften heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
Mormordressing
- Bland ingredienserne til dressingen i en skål, - undlad at piske for meget, dressingen tykner meget nemt.
- Smag til med salt og peber, og evt. mere sukker/citron, - om man ønsker den mere sød/syrlig er en smagssag.
Spidskålssalat
- Snit spidskålen fint.
- Skær æblerne i tynde skiver og lidt i fine tern til toppen.
- Anret spidskålen i en tallerken og fordel skiver af æble i mellem lagene.
- Top salaten med de små æbletern, evt. et drys persille og lidt af mormordressingen. Server resten af mormordressingen i en skål ved siden af, så man selv kan tage mere på.