Lækker luftig æggekage, – uden tvivl den mest fantastiske æggekage serveret helt klassisk med bacon, friske tomater og rigeligt purløg.
En særlig ting ved denne æggekage er at vi pisker æggehviderne, på den måde får du en fantastisk luftig æggekage. Derudover bruger vi den ene halvdel af baconen som bund, det giver en fantastisk smag af bacon til æggemassen, og hvem er ikke vild med det?
Luftig æggekage med bacon bund
Opskrift på den lækreste luftige æggekage med bacon bund
Ingredienser
- 10 æg, m/l - split blommer og hvider i 2 skåle
- 300 g bacon i skiver
- 1 dl sødmælk
- 1/2 dl hvedemel
- 1 spsk maizena
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- Olie
- Purløg, finthakket
- 2 tomater, i skiver
- Evt. rugbrød
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
Skær den ene halvdel af baconen ud i grove stykker, - lad den anden halvdel forblive i skiver.
Steg de hele skiverne sprøde og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
Steg de mindre skiver bacon til de bliver let gyldne, - de skal ikke færdig tilberedes. Sæt panden til side.
Pisk æggehviderne helt stive i en skål.
I en anden skål piskes æggeblommerne grundigt sammen med hvedemel, sødmælk, maizena, bagepulver og salt.
Vend æggehviderne forsigtigt i æggeblommerne, lidt ad gangen.
Hæld massen over den gyldne bacon i panden, og tænd blusset på middel varme et par minutter.
Sæt panden i en forvarmet ovn, og bag æggekagen i ca. 20 min. ved 180 grader, varmluft, til den er flot hævet og gylden på toppen.
Pynt æggekagen med skiver af tomat, bacon og rigeligt finthakket purløg.
Noter
Husk at panden ikke på have et plastikhåndtag, da den skal i ovnen.


