Æggekage - Opskrift på luftig æggekage med bacon bund

Luftig æggekage med bacon

Luftig æggekage med bacon bund
Opskrift på den lækreste luftige æggekage med bacon bund
Æggekage - Opskrift på luftig æggekage med bacon bund

Lækker luftig æggekage, uden tvivl den mest fantastiske æggekage, – serveret helt klassisk med bacon, friske tomater og rigeligt purløg.
Æggekage, – en skøn klassiker der kan serveres til både morgenmad, frokost eller aftensmad. Server æggekagen med sprød bacon, friske tomater, purløg og kerneholdigt rugbrød, – mmmm.
En særlig ting ved denne æggekage er de piskede æggehviderne, – det giver en fantastisk luftig æggekage. Derudover er den ene halvdel af baconen lagt i bunden, det giver en fantastisk smag af bacon til æggekagen, – og hvem er ikke vild med bacon?
Æggekagen kan serveres direkte fra panden, men rester fra køleskabet smager også dejligt på en skive rugbrød.

Prøv også at servere æggekagen med en god grov salat til, samtidig også gerne med friskbagt rugbrød – det er bare en skøn frokostret eller nem aftensmad.

Æggekage - Opskrift på luftig æggekage med bacon bund

Luftig æggekage med bacon bund

Opskrift på den lækreste luftige æggekage med bacon bund
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.86 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 10

    æg, m/l - split blommer og hvider i 2 skåle

  • 300 g

    bacon i skiver

  • 1 dl

    sødmælk

  • 1/2 dl

    hvedemel

  • 1 spsk

    maizena

  • 1 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 tsk

    salt

  • Olie

  • Purløg, finthakket

  • 2

    tomater, i skiver

  • Evt. rugbrød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skær den ene halvdel af baconen ud i grove stykker, - lad den anden halvdel forblive i skiver.
  • Steg de hele skiverne sprøde og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
  • Steg de mindre skiver bacon til de bliver let gyldne, - de skal ikke færdig tilberedes. Sæt panden til side.
  • Pisk æggehviderne helt stive i en skål.
  • I en anden skål piskes æggeblommerne grundigt sammen med hvedemel, sødmælk, maizena, bagepulver og salt.
  • Vend æggehviderne forsigtigt i æggeblommerne, lidt ad gangen.
  • Hæld massen over den gyldne bacon i panden, og tænd blusset på middel varme et par minutter.
  • Sæt panden i en forvarmet ovn, og bag æggekagen i ca. 20 min. ved 180 grader, varmluft, til den er flot hævet og gylden på toppen.
  • Pynt æggekagen med skiver af tomat, bacon og rigeligt finthakket purløg.

Noter

Husk at panden ikke på have et plastikhåndtag, da den skal i ovnen.
Æggekage - Opskrift på luftig æggekage med bacon bund
Æggekage – Opskrift på luftig æggekage med bacon bund
Æggekage - Opskrift på luftig æggekage med bacon bund
Æggekage – Opskrift på luftig æggekage med bacon bund
Æggekage - Opskrift på luftig æggekage med bacon bund
Æggekage – Opskrift på luftig æggekage med bacon bund

Kommentarer

  1. Kan det laves uden at komme i oven?

    • Hej Mette
      Præcis denne æggekage vil jeg anbefale at komme i ovnen,- den er høj og luftig, og jeg tror du vil få svært ved at få den gennem bagt på panden alene.
      I det tilfælde vil jeg anbefale en af mine andre æggekager, – de kan også vendes så de bliver stegt på begge sider hvis man foretrækker det 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Hejsa, kan man bruge noget andet end marizena eller helt undvære det? Vh pia

  3. Hvad bruger du olie til

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)