
Lækker luftig æggekage, – uden tvivl den mest fantastiske æggekage serveret helt klassisk med bacon, friske tomater og rigeligt purløg.
En særlig ting ved denne æggekage er at vi pisker æggehviderne, på den måde får du en fantastisk luftig æggekage. Derudover bruger vi den ene halvdel af baconen som bund, det giver en fantastisk smag af bacon til æggemassen, og hvem er ikke vild med det?

Luftig æggekage med bacon bund
Ingredienser
- 10
æg, m/l - split blommer og hvider i 2 skåle
- 300 g
bacon i skiver
- 1 dl
sødmælk
- 1/2 dl
hvedemel
- 1 spsk
maizena
- 1 1/2 tsk
bagepulver
- 1 tsk
salt
-
Olie
-
Purløg, finthakket
- 2
tomater, i skiver
-
Evt. rugbrød
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær den ene halvdel af baconen ud i grove stykker, - lad den anden halvdel forblive i skiver.
- Steg de hele skiverne sprøde og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
- Steg de mindre skiver bacon til de bliver let gyldne, - de skal ikke færdig tilberedes. Sæt panden til side.
- Pisk æggehviderne helt stive i en skål.
- I en anden skål piskes æggeblommerne grundigt sammen med hvedemel, sødmælk, maizena, bagepulver og salt.
- Vend æggehviderne forsigtigt i æggeblommerne, lidt ad gangen.
- Hæld massen over den gyldne bacon i panden, og tænd blusset på middel varme et par minutter.
- Sæt panden i en forvarmet ovn, og bag æggekagen i ca. 20 min. ved 180 grader, varmluft, til den er flot hævet og gylden på toppen.
- Pynt æggekagen med skiver af tomat, bacon og rigeligt finthakket purløg.
Noter



Kan det laves uden at komme i oven?
Hej Mette
Præcis denne æggekage vil jeg anbefale at komme i ovnen,- den er høj og luftig, og jeg tror du vil få svært ved at få den gennem bagt på panden alene.
I det tilfælde vil jeg anbefale en af mine andre æggekager, – de kan også vendes så de bliver stegt på begge sider hvis man foretrækker det 🙂
De bedste hilsner
Dianna