Lahikeitto – Finsk laksesuppe med kartofler og porre - Nem opskrift

Lohikeitto – Finsk laksesuppe med kartofler og porre

Lohikeitto - Finsk laksesuppe med kartofler og porre
Opskrift på lækker finsk laksesuppe, Lohikeitto - mild og let cremet.
Lahikeitto – Finsk laksesuppe med kartofler og porre - Nem opskrift

Lohikeitto er en klassisk finsk laksesuppe, der er kendt for sin milde, let cremede smag og enkle ingredienser.
Denne laksesuppe er utrolig nem at lave og byder på en vidunderlig kombination af møre kartofler, porrer og saftig laks, som sammen skaber en smagfuld og fyldig suppe.
Jeg har valgt at tilføje et skvæt hvidvin, som tilfører en skøn dybde til suppen – alkoholen koges selvfølgelig ud, så det er kun smagen, der bliver tilbage. Hvidvinen kan dog sagtens undlades, hvis du foretrækker den originale version.
Lohikeitto passer til alle årstider og er en suppe, der nemt kan blive en favorit for hele familien.
Server laksesuppen med et drys frisk dild på toppen for den autentiske smag, eller brug persille, hvis dild ikke er din favorit.

Lahikeitto – Finsk laksesuppe med kartofler og porre - Nem opskrift

Lohikeitto – Finsk laksesuppe med kartofler og porre

Opskrift på lækker finsk laksesuppe, Lohikeitto – mild og let cremet.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Finsk
Keyword: Cremet suppe, Fisk, Laks, Suppe
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g laks
  • 3 gulerødder
  • 2 porre
  • 450 g kartofler
  • 1 1/2 dl hvidvin (kan undlades)
  • 1 l bouillon – fisk, grønt eller kylling
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 bdt dild, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Sådan gør du

  • Skræl og rengør grøntsagerne og skær gulerødderne i skiver, porrene i ring og kartoflerne i mundrette bidder.
    Gem den fine grønne del af porrerne og snit det fint – de tilsættes suppen til sidst.
  • Skær laksen i mundrette bidder og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Varm en sjat olie op i en gryde, og steg gulerødder og porre, til porrerne falder let sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld hvidvinen ved, og lad den reducere i 4-5 minutter, og hæld derefter kartofler og bouillonen ved.
    Lad suppen simre, under låg, i ca. 10 minutter, eller til kartoflerne er ved at være møre.
  • Tilsæt fløde og hæld laksestykkerne i suppen sammen med den grønne del af porrerne, og lad suppen simre videre i ca. 5 minutter – eller til laksen er tilberedt.
  • Smag suppen til med salt og friskkværnet peber, og server den med masser af finthakket dild på toppen.
Lahikeitto – Finsk laksesuppe med kartofler og porre - Nem opskrift
Lahikeitto – Finsk laksesuppe med kartofler og porre – Nem opskrift

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)