Lohikeitto - Finsk laksesuppe med kartofler og porre
Opskrift på lækker finsk laksesuppe, Lohikeitto - mild og let cremet.
Ret Hovedret
Køkken Finsk
Nøgleord Cremet suppe, Fisk, Laks, Suppe
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500glaks
3gulerødder
2porre
450gkartofler
1 1/2dlhvidvin (kan undlades)
1lbouillon - fisk, grønt eller kylling
2 1/2dlfløde
1bdt dild, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Skræl og rengør grøntsagerne og skær gulerødderne i skiver, porrene i ring og kartoflerne i mundrette bidder.Gem den fine grønne del af porrerne og snit det fint - de tilsættes suppen til sidst.
Skær laksen i mundrette bidder og krydr med salt og friskkværnet peber.
Varm en sjat olie op i en gryde, og steg gulerødder og porre, til porrerne falder let sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld hvidvinen ved, og lad den reducere i 4-5 minutter, og hæld derefter kartofler og bouillonen ved. Lad suppen simre, under låg, i ca. 10 minutter, eller til kartoflerne er ved at være møre.
Tilsæt fløde og hæld laksestykkerne i suppen sammen med den grønne del af porrerne, og lad suppen simre videre i ca. 5 minutter - eller til laksen er tilberedt.
Smag suppen til med salt og friskkværnet peber, og server den med masser af finthakket dild på toppen.