Denne her lammeragout, – kødsauce med lam, er inspireret af et besøg på en fantastisk italiensk restaurant i Miami som vi besøgte for 4 år siden, Spiga Ristorante Italiano. Den var så fantastisk at vi tog på samme restaurant dagen efter, og jeg valgte præcis samme menu. Jeg kan huske, at jeg første dag tænkte “lamb ragu”, det må da være en ret med stykker af lam serveret i en sauce, men på denne restaurant var det altså med hakket lammekød, derfor får min samme navn, men med et “a la bolognese” i enden.
Er tiden til det skal den meget gerne have lov at stå og simre i minimum et par timer, det gør smagen mere rund, kraftig og fuldendt.
Lamme ragout alla bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
hakket lammekød
- 2
store løg, finthakket
- 3 stængler
bladselleri, finthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket eller revet
- 1
dåser hakkede tomater eller tomat passata
- 2 dl
hvidvin
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 1 tsk
timian
- 1 tsk
rosmarin
- 1/2 tsk
oregano
- 1 tsk
sukker
-
Evt. lidt flydende boullion hvis ikke ragouten simrer længe nok
-
Olivenolie
-
Salt og peber
- 400 g
pasta
-
Parmesan, revet til toppen
Sådan gør du
- Varm en god sjat olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg og selleri af ved middel varme, til løgene er blanke.
- Fordel lammekødet i gryden og brun det godt af.
- Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier og lade det stege med et par minutter.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i små 5 min., hvorefter de hakkede tomater tilsættes og retten skal have lov at stå og simre i et par 1 1/2 - 2 timer. Har man kun 30 min. er det også fint, - retten bliver blot mere intens og kraftig jo længere den står. Tilsæt evt. lidt boullion hvis den kun kan simre i en halv time, og den mangler smag.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente og vend lamme ragouten heri. Anret på en tallerken og top med revet parmesan.
Noter
Lamme ragout alla bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
hakket lammekød
- 2
store løg, finthakket
- 3 stængler
bladselleri, finthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket eller revet
- 1
dåser hakkede tomater eller tomat passata
- 2 dl
hvidvin
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 1 tsk
timian
- 1 tsk
rosmarin
- 1/2 tsk
oregano
- 1 tsk
sukker
-
Evt. lidt flydende boullion hvis ikke ragouten simrer længe nok
-
Olivenolie
-
Salt og peber
- 400 g
pasta
-
Parmesan, revet til toppen
Sådan gør du
- Varm en god sjat olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg og selleri af ved middel varme, til løgene er blanke.
- Fordel lammekødet i gryden og brun det godt af.
- Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier og lade det stege med et par minutter.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i små 5 min., hvorefter de hakkede tomater tilsættes og retten skal have lov at stå og simre i et par 1 1/2 - 2 timer. Har man kun 30 min. er det også fint, - retten bliver blot mere intens og kraftig jo længere den står. Tilsæt evt. lidt boullion hvis den kun kan simre i en halv time, og den mangler smag.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente og vend lamme ragouten heri. Anret på en tallerken og top med revet parmesan.