Lam i rød karry - Karrygryde med grøntsager og kokosmælk

Lam i rød karry

Anbefal


Nem, hurtig og vanvittig lækker karrygryde med hakket lammekød, grøntsager, rød karry og kokosmælk. Jeg lavede denne lækre karry ret i sidste uge, og jeg skal lige love for at gryderne blev tømt. Den smager afsindig godt, og leder tankerne til en tur i thaikøkkenet.
Jeg vil anbefale at købe en god kokosmælk, da det er afgørende for rettens smag og saucens fylde. De helt billige er ofte meget klare, det ligner mere kokosvand end mælk, og har ikke så meget smag og fylde. Jeg køber gerne den fra Levevis eller Santa Maria Organic, – de har virkelig en skøn smag, aroma og er lækre fede i konsistensen.
Derudover kan man selvfølgelig skifte lammekødet ud med okse, svin eller kylling, hvis man ikke er til lam. Men jeg vil alligevel foreslå at man giver det et forsøg med lam, for det er virkelig lækkert. Lam fra f.eks. vadehavet er lækkert mildt i smagen, og har ikke den klassiske uld smag, som mange (desværre) forbinder med lam.

Lam i rød karry

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på en lækker, hurtige og virkelig nem karrygryde med hakket lam i rød karry, kokosmælk og grønt.

Ingredienser

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter, - gerne rød og grøn
  • 2 store gulerødder
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 3 1/2 spsk rød karrypasta (jeg bruger Blue Elephant, nogle kan være stærkere, så vær opmærksom på dette)
  • 1 ds god kokosmælk
  • Olie
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 4-6 dl ris
  • Evt. finthakket persille, forårsløg og chili til toppen

Fremgangsmåde

1

Skræl gulerødderne, løg og hvidløg, og befri peberfrugterne for kernehuse.

2

Blend alle grøntsagerne i en minihakker eller lignende til det er finthakket og med god struktur, - IKKE pureret. Alternativt kan det finthakkes i hånden.

3

Varm olien i en gryde og svits alle grøntsagerne af ved middel varme i 3-5 min.

4

Tilsæt kødet og svist med til det er let brunet.

5

Tilsæt tomatkoncentrat og karrypasta og lad det varme med et par minutter.

6

Hæld kokosmælken over og lad retten små simre i 20-25 min.

7

Kog risene som anvist på pakken.

8

Smag retten til med salt og peber, og server med koste ris og grønt på toppen.

Lam i rød karry - Karrygryde med grøntsager og kokosmælk
Lam i rød karry med grøntsager og kokosmælk.
Lam i rød karry - Karrygryde med grøntsager og kokosmælk
Skøn karrygryde med lam, grøntsager og kokosmælk.

One Comment

  1. Pingback: Oksekød i grøn karry - Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.