Lækker cremet lakselasagne med en skøn bechamel lavet med ricotta, parmesan og muskat.
enkelt og godt, og en fantastisk måde at servere fisk på for hele familien.
Lakselasagne med spinat og ricotta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Spinat fyld
- 500 g
frisk spinat
- 2
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 25 g
smør
- 1 tsk
muskatnød, stødt - smag til, nogle vil have mere muskat smag end andre
-
Salt og peber
Sauce
- 60 g
smør
- 3 spsk
hvedemel
- 1 l
sødmælk
- 250 g
ricotta
- 120 g
parmesan, revet
- 1
citron, saften heraf
- 1 1/2 tsk muskatnød stødt, - og igen, smag til undervejs
-
Salt og peber
Derudover
- 500 g
god fersk laks, skåret i tern på ca. 3x3 cm
- 250 g Lasagneplader
- 60 g
revet mozzarella til toppen
-
Sådan gør du
- Sauce Smelt smørret i en gryde og pisk melet heri, lad det svitse (uden at tage farve) i 1 minut under konstant piskning og ved middel varme.
- Hæld mælken ved, lidt ad gange mens der piskes, og kog nu saucen op i godt 3-5 min. under omrøring.
- Skru ned for varmen og tilsæt ricotta, parmesan, citron saft og muskatnød.
- Varm saucen igennem ved svag til middel varme, og smag til med salt og peber og evt. yderligere muskatnød.
- Lad saucen stå ved helt svag varme til lasagnen er klar til at blive samlet.
Spinat fyld
- Smelt smørret i en wok eller gryde og steg løg og hvidløg af til de er klare. Tilsæt spinaten lidt ad gangen og lad denne falde sammen under omrøring.
- Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad med rigeligt smør og start med at lægge et lag lasagneplader nederst, - hæld sauce over og læg spinat og laks rundt omkring på laget. Fortsæt med endnu et lag lasagneplader, hvorpå der hældes sauce og fordeles spinat og laks, bliv ved til der ikke er mere tilbage, - vi fik 3 lag med fyld imellem. Jeg slutter ligeledes min lasagne af med et lag lasagneplader, sauce og en smule spinat fordelt i saucen og derefter en godt håndfuld revet mozzarella.
- Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 35 min.
- Lad lasagnen hvile i 15 min inden den skæres ud.
Mon man kan bruge frossen spinat?
Hej Heidi
Det kan du sagtens 🙂 Du skal bare sautere spinaten godt så der ikke er for meget væde i, og gerne lige presse overskydende væde ud.
Dejlig dag til Jer
Kh Dianna