Cremet cajun sauce med spinat og friske tomater, – og lækker pandestegt laks.
Denne her lækre ret kan stå på bordet på under 30 minutter, den smager helt fantastisk, og så er den drøn nem at lave.
Laksen tilberedes og sættes til siden og hviler, – og imens tilberedt saucen og dit ønskede tilbehør.
Cajunsauce med laks har godt med power i smagen, – den er krydret og let spicy, men overhovedet ikke stærk.
De friske tomater og spinaten er perfekt i den cremede saucer, og komplimenterer laksen perfekt.
Jeg bruger hvidvin i cajunsaucen, – det kan sagtens skiftes ud med bouillon. Læs noter i opskriften.
Server din laks i cremet cajunsauce med ris, pasta, kogte eller knuste kartofler, bagt græskar eller lignende.
Laks i cremet cajun sauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 laksebøffer – ca. 150 g/stk
- 1 løg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 300 g cherrytomater, halveret
- 100 g frisk spinat
- 2 dl hvidvin – eller bouillon*
- 2 1/2 dl fløde
- 60 g parmesan, fintrevet
- 3 spsk cajunkrydder – klik her for opskriften
- Salt og peber
- Olie
Til servering
- Ris, pasta eller kartofler
- Evt. forårsløg heller persille
Sådan gør du
- Fjern evt. ben fra laksefileterne, og krydr med salt og peber.
- Varm en pande op, og steg laksefileterne i en smule olie ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse. Læg dem til side på en tallerken og dæk dem løst med folie.Har laksen skind på, så start med at stege kød siden. Pres evt. med en palet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot stegeflade. Vend derefter stykkerne og lad dem stege i ca. 3 minutter på skindsiden.
- På samme pande svitses løg og hvidløg af i en smule olie.
- Tilsæt tomater og cajunkrydderi, – rør rundt og hæld derefter hvidvin (eller bouillon) over. Lad det koge ind i 3-4 minutter.*Bruger du bouillon, vil jeg anbefale kylling eller grøntsagsbouillon. Derudover vil jeg anbefale at du til sidst smager saucen til med citron, – så du får lidt syre ind i retten.
- Tilsæt fløde og parmesan, og lad retten småsimre i 8-10 minutter.
- Smag saucen til med salt og peber, og vend spinaten i saucen til den falder sammen.
- Fjern skindet fra laksestykkerne og læg dem tilbage i saucen.Dette step kan du undlade, hvis ikke panden sættes på bordet.
- Server laks i cajun sauce med kogte ris, din favorit pasta, kogte eller knuste kartofler, bagt græskar eller lignende.
Fuldstændig fantastisk ret med så meget smag
Hej Anne Sofie
Ej hvor gør det mig glad at høre, tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækkert
Hej Miki
Tusind tak – det er jeg glad for at høre 🙂
Dbh Dianna
Lavede den med ørrede som var selvfanget, ørrede kan absolut også godt bruges, en lækker ret
Hej Jørgen
Ej hvor lyder det bare lækkert altså, – og skønt med selvfanget fisk 🙂
Dbh Dianna
Dejlig smagfuld ret – en favorit
Sikke en lækker ret
Hej
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Sindsygt lækkert. Mums siger jeg bare
Hej Agnes
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Tak for lækkert mad Mums lækkert som altid med dine opskrifter
Hej Heidi
Tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Utrolig lækker ret
Så skal retten laves for 3. gang. En fantastisk gæste ret. Indtil nu er den kun blevet rost i høje skyer
Hej Marianne
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Dejlig smag og nem at lave
Hej Hanne
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Det bedste måde at få min fiskekræsne ægtefælle til at ku’ li’ laks påhan er faktisk ret begejstretdet er jeg så også
Hej Karin
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna