Laks i cremet cajunsauce

Laks i cremet cajunsauce

Laks i cremet cajun sauce
Opskrift på laks i cajun sauce med tomater og spinat.
Laks i cremet cajunsauce

Cremet cajun sauce med spinat og friske tomater, – og lækker pandestegt laks.
Denne her lækre ret kan stå på bordet på under 30 minutter, den smager helt fantastisk, og så er den drøn nem at lave.
Laksen tilberedes og sættes til siden og hviler, – og imens tilberedt saucen og dit ønskede tilbehør.
Cajunsauce med laks har godt med power i smagen, – den er krydret og let spicy, men overhovedet ikke stærk.
De friske tomater og spinaten er perfekt i den cremede saucer, og komplimenterer laksen perfekt.
Jeg bruger hvidvin i cajunsaucen, – det kan sagtens skiftes ud med bouillon. Læs noter i opskriften.
Server din laks i cremet cajunsauce med ris, pasta, kogte eller knuste kartofler, bagt græskar eller lignende.

Laks i cremet cajunsauce

Laks i cremet cajun sauce

Opskrift på laks i cajun sauce med tomater og spinat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Cajun, Laks
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 laksebøffer – ca. 150 g/stk
  • 1 løg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 300 g cherrytomater, halveret
  • 100 g frisk spinat
  • 2 dl hvidvin – eller bouillon*
  • 2 1/2 dl fløde
  • 60 g parmesan, fintrevet
  • 3 spsk cajunkrydder – klik her for opskriften
  • Salt og peber
  • Olie

Til servering

  • Ris, pasta eller kartofler
  • Evt. forårsløg heller persille

Sådan gør du

  • Fjern evt. ben fra laksefileterne, og krydr med salt og peber.
  • Varm en pande op, og steg laksefileterne i en smule olie ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse. Læg dem til side på en tallerken og dæk dem løst med folie.
    Har laksen skind på, så start med at stege kød siden. Pres evt. med en palet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot stegeflade. Vend derefter stykkerne og lad dem stege i ca. 3 minutter på skindsiden.
  • På samme pande svitses løg og hvidløg af i en smule olie.
  • Tilsæt tomater og cajunkrydderi, – rør rundt og hæld derefter hvidvin (eller bouillon) over. Lad det koge ind i 3-4 minutter.
    *Bruger du bouillon, vil jeg anbefale kylling eller grøntsagsbouillon. Derudover vil jeg anbefale at du til sidst smager saucen til med citron, – så du får lidt syre ind i retten.
  • Tilsæt fløde og parmesan, og lad retten småsimre i 8-10 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber, og vend spinaten i saucen til den falder sammen.
  • Fjern skindet fra laksestykkerne og læg dem tilbage i saucen.
    Dette step kan du undlade, hvis ikke panden sættes på bordet.
  • Server laks i cajun sauce med kogte ris, din favorit pasta, kogte eller knuste kartofler, bagt græskar eller lignende.

Kommentarer

  1. Anne Sofie

    Fuldstændig fantastisk ret med så meget smag

  2. 5 stars
    Virkelig lækkert

  3. Jørgen Rasmussen

    Lavede den med ørrede som var selvfanget, ørrede kan absolut også godt bruges, en lækker ret

  4. Sonja Harbo Kristiansen

    5 stars
    Dejlig smagfuld ret – en favorit

  5. Anonym

    Sikke en lækker ret

  6. 5 stars
    Sindsygt lækkert. Mums siger jeg bare

  7. 5 stars
    Tak for lækkert mad Mums lækkert som altid med dine opskrifter

  8. 5 stars
    Utrolig lækker ret

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)