Pasta alla Norma - Opskrift på Siciliansk pastaret med aubergine

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma
Opskrift på den lækreste vegetarisk pastaret med tomat og aubergine.
Pasta alla Norma - Opskrift på Siciliansk pastaret med aubergine

Pasta alla Norma er en klassisk italiensk ret, der stammer fra Sicilien – Catania. En pastaret med bagt aubergine og tomat som de to hovedroller.
Den er opkaldt efter Vincenzo Bellinis berømte opera “Norma” og blev skabt som en hyldest til hans mesterværk. Denne ret er elsket for sin enkelhed og de rene, autentiske smage, der fanger essensen af siciliansk madlavning.

For at lave Pasta alla Norma bages auberginerne i ovnen, indtil de er møre og gyldne. Imens forberedes en fyldig tomatsauce med masser af hvidløg, krydderi og evt. lidt chili for at give den rette krydderi. Når auberginerne er færdige, vendes de i saucen sammen med en smule parmesan og frisk basilikum, hvilket giver retten en dejlig dybde og friskhed.

Denne ret er både krydret og lækker, og den kan serveres med præcis den type pasta, du foretrækker.
Uanset om du vælger spaghetti, penne eller rigatoni, vil Pasta alla Norma med sikkerhed bringe smagen af Sicilien til dit bord.

Pasta alla Norma - Opskrift på Siciliansk pastaret med aubergine

Pasta alla Norma

Opskrift på den lækreste vegetarisk pastaret med tomat og aubergine.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Aubergine pasta, Pasta med aubergine
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 ds hakkede tomater
  • 4-500 g pasta
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 5 stilke basilikum, bladene heraf
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Pastavand

Derudover

  • Parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i mellemstore tern, vend dem med olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
    Tip: Er tiden til det, kan du salte auberginerne inden de bages. Ved at salte dem og lade dem trække i ca. 30 minutter, hiver du en masse væske ud af dem – og de vil suge mindre olie. Efter saltning skal de skylles grundigt og duppes tørre inden de bages med olie og friskkværnet peber.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter – vend dem et par gange undervejs.
    Imens forberedes saucen.
  • Varm en sjat olie på en pande, og steg løg og hvidløg, til de er klare.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varme det igennem, og hæld derefter de hakkede tomater og krydderierne ved. Lad saucen simre imens auberginerne bages færdigt.
    Kog samtidig pastaen al dente, så det passer med at de kun mangler et par minutter, når auberginerne er færdige.
  • Vend auberginerne i saucen og tilsæt parmesan og frisk basilikum.
  • Vend samtidig pastaen i saucen, og juster konsistensen med pastavand.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, – og evt. en smule chiliflager.
    Server med ekstra parmesan på toppen.

Kommentarer

  1. Lars R.

    5 stars
    Det ser virkelig lækkert ud – vi elsker Pasta alla Norma her hjemme

  2. Torben

    1 star
    Den skal være med tørret ricotta ikke parmesan.

    • Hej Torben

      Jeg foretrækker den med parmesan – men det skal man jo gøre præcis som man ønsker 🙂
      Kan du bedst lide den med ricotta salata, så skal du bare bruge det 😉

      Dbh Dianna

  3. Christian

    5 stars
    🙂

  4. Christian

    5 stars
    Den ser lækker ud 😛

4 from 4 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)