Mørbradbøffer med aubergine, tomater og fløde er en vidunderlig ret, der kombinerer saftige mørbradbøffer med en cremet og fyldig sauce.
Bøfferne vendes i mel og steges gyldne i smør og olie, så de bliver perfekt saftige og gerne helt svagt rosa indeni.
Den lækre sauce laves med brune markchampignon, løg, hvidløg, aubergine, friske tomater og en sjat hvidvin, der tilsammen skaber en dejlig balance mellem syre og sødme. Til sidst afrundes saucen med bouillon, fløde og parmesan, som giver en rund og fyldig smag.
Denne ret er perfekt til en portion friskkogt pasta, ris, kogte kartofler eller en blød kartoffelmos.
Prøv denne skønne opskrift, og nyd en lækker middag med masser af smag.
Mørbradbøffer med aubergine, tomater og fløde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Mørbradbøffer
- 1 svinemørbrad – ca. 700 g
- 2 dl hvedemel
- 50 g smør
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Flødesauce med grøntsager
- 200 g champignon, skåret i skiver
- 1 løg, finthakket
- 1 aubergine, skåret i tern – ca. 250 g
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 150 g cherrytomater, halveret
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1/2 tsk timian
- 1/2 tsk rosmarin
- 1/2 tsk basilikum
- 1 dl hvidvin. (kan erstattes af bouillon)
- 2 dl bouillon – kylling eller grønt
- 2 dl fløde
- 50 g parmesan, fintrevet. (kan undlades)
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 7 stilke basilikum, bladene heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Til servering
- Ris, pasta eller kartofler/mos
Sådan gør du
Mørbradbøffer
- Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.Bank stykkerne let flade.
- Bland mel med salt og friskkværnet peber, og vend bøfferne heri.
- Smelt smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni. Stil til side.
Saucen
- Varm en pande op, og steg svampene gyldne i en god sjat olie.
- Tilsæt løg og steg dem klare, og tilsæt derefter aubergine og hvidløg og varm det med i et par minutter. Krydr med salt og peber.
- Hæld tomaterne ved og varm dem igennem i 3-4 minutter, og rør derefter tomatkoncentrat og krydderier ind i retten.
- Tilsæt hvidvin. og lad den koge godt ind, inden bouillon, fløde og parmesan tilsættes. Lad saucen småsimre i 4-5 minutter.
- Vend persille og basilikum i saucen, og smag til med salt og peber.
- Læg bøfferne tilbage i saucen, og lad dem varme med et øjeblik inden servering.
Ser virkelig lækkert ud, den skal jeg prøve:-)
Hej Bine
Hvor er det dejligt at høre – tak 🙂
Kh Dianna
Super fin opskrift, jeg brugte lidt gastrik i stedet for hvidvin
Det fungerede også godt.
Hej Alice
Åh hvor dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Lavede den i går, shit det var godt:-)
Tusind tak Birthe 🙂
Kh Dianna