Mørbradbøffer med aubergine, tomat og fløde - Nem opskrift

Mørbradbøffer med aubergine, tomater og fløde

Mørbradbøffer med aubergine, tomater og fløde
Opskrift på nem panseret - mørbradbøffer i cremet flødesauce med aubergine, svampe og tomater.
Mørbradbøffer med aubergine, tomat og fløde - Nem opskrift

Mørbradbøffer med aubergine, tomater og fløde er en vidunderlig ret, der kombinerer saftige mørbradbøffer med en cremet og fyldig sauce.
Bøfferne vendes i mel og steges gyldne i smør og olie, så de bliver perfekt saftige og gerne helt svagt rosa indeni.
Den lækre sauce laves med brune markchampignon, løg, hvidløg, aubergine, friske tomater og en sjat hvidvin, der tilsammen skaber en dejlig balance mellem syre og sødme. Til sidst afrundes saucen med bouillon, fløde og parmesan, som giver en rund og fyldig smag.
Denne ret er perfekt til en portion friskkogt pasta, ris, kogte kartofler eller en blød kartoffelmos.
Prøv denne skønne opskrift, og nyd en lækker middag med masser af smag.

Mørbradbøffer med aubergine, tomat og fløde - Nem opskrift

Mørbradbøffer med aubergine, tomater og fløde

Opskrift på nem panseret – mørbradbøffer i cremet flødesauce med aubergine, svampe og tomater.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aubergine, Flødesauce, Mørbrad af gris, Mørbradbøffer, Svinemørbrad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Mørbradbøffer

  • 1 svinemørbrad – ca. 700 g
  • 2 dl hvedemel
  • 50 g smør
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Flødesauce med grøntsager

  • 200 g champignon, skåret i skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 1 aubergine, skåret i tern – ca. 250 g
  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 150 g cherrytomater, halveret
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk basilikum
  • 1 dl hvidvin. (kan erstattes af bouillon)
  • 2 dl bouillon – kylling eller grønt
  • 2 dl fløde
  • 50 g parmesan, fintrevet. (kan undlades)
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 7 stilke basilikum, bladene heraf
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Til servering

  • Ris, pasta eller kartofler/mos

Sådan gør du

Mørbradbøffer

  • Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.
    Bank stykkerne let flade.
  • Bland mel med salt og friskkværnet peber, og vend bøfferne heri.
  • Smelt smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. 
    Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.
    Stil til side.

Saucen

  • Varm en pande op, og steg svampene gyldne i en god sjat olie.
  • Tilsæt løg og steg dem klare, og tilsæt derefter aubergine og hvidløg og varm det med i et par minutter. Krydr med salt og peber.
  • Hæld tomaterne ved og varm dem igennem i 3-4 minutter, og rør derefter tomatkoncentrat og krydderier ind i retten.
  • Tilsæt hvidvin. og lad den koge godt ind, inden bouillon, fløde og parmesan tilsættes. Lad saucen småsimre i 4-5 minutter.
  • Vend persille og basilikum i saucen, og smag til med salt og peber.
  • Læg bøfferne tilbage i saucen, og lad dem varme med et øjeblik inden servering.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Ser virkelig lækkert ud, den skal jeg prøve:-)

  2. Alice Lindberg

    5 stars
    Super fin opskrift, jeg brugte lidt gastrik i stedet for hvidvin
    Det fungerede også godt.

  3. Birthe

    5 stars
    Lavede den i går, shit det var godt:-)

5 from 3 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)