Kyllinge bolognese - Opskrift på den bedste kyllinge kødsauce

Kyllinge bolognese

Kyllinge bolognese
Opskrift på den lækreste kyllinge bolognese, mild og lækker
Kyllinge bolognese - Opskrift på den bedste kyllinge kødsauce

Den her kyllinge bolognese er helt fantastisk, – smagen er mild og rund og samtidig kraftig og dyb, et kæmpe hit herhjemme.
Jeg vil helt klar anbefale at man lader denne bolognese små simre i minimum 1 1/2 – 2 timer, på den måde sikrer du at kødet og grøntsager når at udvikle så meget smag som mulig, så du får en perfekt kyllinge bolognese. Generelt synes jeg at mange retter bliver bedre jo længere tid de står og simrer, men er tiden ikke til det kan den også serveres efter en time.

Kyllinge bolognese - Opskrift på den bedste kyllinge kødsauce

Kyllinge bolognese

Opskrift på den lækreste kyllinge bolognese, mild og lækker
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.13 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g

    hakket kyllingekød

  • 2

    mellem store gulerødder, skrællede

  • 2

    løg, pillede og skåret i kvarte

  • 1/2

    squash

  • 3 fed

    hvidløg

  • 2 dl

    hvidvin

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 2 1/2 dl

    kyllingboullion, - jeg brugte en hel terning, men smag til undervejs

  • 1 tsk

    sukker

  • 1/2 tsk

    oregano

  • 1/2 tsk

    basilikum

  • 1/4 tsk

    rosmarin

  • 1/4 tsk

    timian

  • 1god håndfuld

    friske basilikumsblade, ca. 4 store stilke

  • 1/2 dl Olivenolie , måske lidt mere
  • Salt og peber

  • 500 g

    spaghetti eller anden pasta, kog som anvist på pakken

  • Frisk revet parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Blend gulerødder, løg, squash og hvidløg til en ensartet masse.
  • Varm rigeligt olivenolie op i en gryde og svigs grøntsagsmassen i ca. 5-10 min., - et må ikke brænde på.
  • Tilsæt kødet og lad det brune med til det er gennemsteg og har samlet sig i mindre klumper, det tager ca. 10 min.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld de flåede tomater, krydderier og boullion over og lad nu saucen simre ved middel varme i minimum 1 timer, gerne 1 1/2 - 2 timer.
  • 1/2 time inden saucen er færdig tilsættes de friske basilikumsblade og saucen smages til med salt og peber.
  • Server med din favorit pasta og rigeligt parmesan på toppen.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Morgenmad - Opskrift på spejlæg med kyllingekødsauce og avocado

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)