Skagenslappere - Opskrift på skagenslappere med surdej

Koldhævede skagenslapper med surdej

Koldhævede skagenslapper med surdej
Opskrift på koldhævede skagenslapper med surdej
Denne opskrift giver ca. 12 stk
Skagenslappere - Opskrift på skagenslappere med surdej

Super lækre og nemme surdejsstykker ala skagenslappere. De smager afsindig godt og er et must på ethvert morgenbordet i weekenden, – og så holder de sig lækre friske i flere dage i en lufttæt pose.

Skagenslappere - Opskrift på skagenslappere med surdej

Koldhævede skagenslapper med surdej

Opskrift på koldhævede skagenslapper med surdej
Denne opskrift giver ca. 12 stk
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 10 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 2 dl

    tynd surdej, biga

  • 550 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

  • Solsikkekerner

  • Blå birkes

  • Sesam

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
  • Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
  • Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak bollerne ud, ca. 12. stk og læg dem på et tæt lag solsikkekerner inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Top dem med lys sesam og blå birkes, lad dem efterhæve i ca. 20 min. og bag dem derefter ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
Skagenslappere - Opskrift på skagenslappere med surdej
Skagenslappere – Opskrift på skagenslappere med surdej
Skagenslappere - Opskrift på skagenslappere med surdej
Skagenslappere – Opskrift på skagenslappere med surdej

Kommentarer

  1. Jette Strand

    Hejsa. Har lige prøvet at blande dejen. Den var mega tynd. Mangler der fx. Grahamsmel i opskriften? Er spændt på dit svar. Kærligst Jette

    • Hej Jette

      Beklager det yderst sene svar, – din besked var desværre havnet i et spamfilter som jeg ikke lige kendte til, – håber opskriften lykkedes for dig 🙂
      Der mangler ikke noget i opskriften 🙂
      Dejen skal være til den flydende side, – det vigtigste er at den er rørt nok, helt til den samler sig, så du får aktiveret gluten, – der vil du også opleve at melet nærmest “udvider sig” og dejen føles mere flydende en blot tynd.
      Hvis du fortsat synes den er for tynd at arbejde med kan du godt tilsætte en smule mere mel, – men undlad for meget, så bliver bollerne altså tørre.

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Ingrid Elvang

    Hvad menes med gerne med damp ? Og bages de ved både over og underarme ?
    Hilsen Ingrid

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*