Koldhævede skagenslapper med surdej
Opskrift på koldhævede skagenslapper med surdej.Denne opskrift giver ca. 12 stk

Super lækre og nemme surdejsstykker ala skagenslappere. De smager afsindig godt og er et must på ethvert morgenbordet i weekenden, – og så holder de sig lækre friske i flere dage i en lufttæt pose.

Koldhævede skagenslapper med surdej
Opskrift på koldhævede skagenslapper med surdej.Denne opskrift giver ca. 12 stk
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalstk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
- Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
- Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og hvile på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
- Hak bollerne ud, ca. 12. stk, og læg dem på et tæt lag solsikkekerner inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Top dem med lys sesam og blå birkes, og bag dem ved 230 grader, alm. ovn (eller med damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 170 kcal
Protein (g) : 5g
Fedt (g) : 1g
Kulhydrat (g) : 35 g
Mættede fedtsyrer : 0.1 g
Sukkerarter : 0.1 g
Salt : 326 mg


Hejsa. Har lige prøvet at blande dejen. Den var mega tynd. Mangler der fx. Grahamsmel i opskriften? Er spændt på dit svar. Kærligst Jette
Hej Jette
Beklager det yderst sene svar, – din besked var desværre havnet i et spamfilter som jeg ikke lige kendte til, – håber opskriften lykkedes for dig 🙂
Der mangler ikke noget i opskriften 🙂
Dejen skal være til den flydende side, – det vigtigste er at den er rørt nok, helt til den samler sig, så du får aktiveret gluten, – der vil du også opleve at melet nærmest “udvider sig” og dejen føles mere flydende en blot tynd.
Hvis du fortsat synes den er for tynd at arbejde med kan du godt tilsætte en smule mere mel, – men undlad for meget, så bliver bollerne altså tørre.
Rigtig dejlig dag.
De bedste hilsner
Dianna
Hvad menes med gerne med damp ? Og bages de ved både over og underarme ?
Hilsen Ingrid