Koldskåls cheesecake - Opskrift på den bedste cheesecake

Koldskål cheesecake med hindbær gele

Den smukkeste cheesecake med smag af kammerjunker, koldskål og friske solmodne røde bær, – en rigtig sommer dessert.
Denne cheesecake smager virkelig af sol og sommer, – den er ganske nem at lave og så kan den pyntes fantastisk smukt med friske bær på toppen.
Den lækreste cheesecake jeg til dato har lavet, – og den smukkeste.
Kagen kan også laves i portionsanretninger, – opskriften giver til 6 kager i cylinderforme på 7-8 cm. i diameter.

Koldskåls cheesecake med hindbær gele

By Dianna Brinch Personer: 8
Tid: 6 timer

Opskrift på den skønneste cheesecake med smag af koldskål, hindbær og sommer.
Denne opskrift giver til en kage på ca. 18 cm i diameter.

Ingredienser

  • Kiksebund
  • 200 g kammerjunker
  • 100 g ristede hasselnødder
  • 125 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Ostecreme
  • 250 g flødeost
  • 2 dl piskefløde
  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 100 g flormelis
  • 1 citron, fintrevet skal og saft heraf
  • 5 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • Hindbær gele
  • 300 g hindbær, frost eller friske
  • 100 g sukker
  • 1 citron, saften heraf
  • 1/2 dl vand
  • 6 blade husblas
  • Derudover
  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Friske hindbær og jordbær til toppen
  • Mynteblade
  • Sølvflager

Fremgangsmåde

1

Kiksebund Smelt smøret i en gryde.

2

Blend kiks og halvdelen af hasselnødderne til en fin mel og blend/hak de sidste 50 g hasselnødder groft.

3

Rør kiksemel og hasselnødder godt sammen med den smeltede smør og vaniljesukker.

4

Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende.

5

Stil dem på køl 1 times tid.

6

Ostecreme Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.

7

Pisk fløden til flødeskum, kun til den akurat stivner, endelig ikke for meget.

8

Pisk flødeosten let sammen, det gør den lettere at arbejde med.

9

Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør den i ostemassen sammen med flormelis og citronskal.

10

Vend flødeskummet heri, og rør forsigtigt til der ikke længere er nogle klumper.

11

Rør kærnemælk i lidt ad gangen og rør til du har en ensartet masse.

12

Varm citronsaften op i en lille kasserolle, og rør den udblødte og vredne husblas ud heri, og lad det køle af et øjeblik.

13

Tag lidt af ostemassen og rør den ud i den lune citron/husblas masse, og vend derefter citron/husblas massen i ostemassen, - på denne måde undgår du at din husblas klumper.

14

Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostemassen over. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.

15

Stil på køl i min. 2 timer eller til massen har sat sig.

16

Hindbær gele Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.

17

Hæld hindbær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og kog op.

18

Skru ned til middel varme og lad det små koge i ca. 5 min.

19

Sigt puréen igennem en finmasket sigte, - der må ikke være klumper i væsken. Du skal ende op med 3 dl hindbærsaft, - er der ikke nok må du spæde op med kogende vand.

20

Rør husblassen ud i den varme hindbær saft og lad den køle til ca. 30 grader.

21

Hæld hindbærsaften over kagen, og stil den igen på køl i min. 2 timer eller til geleen har sat sig.

22

Pynt kagen med friske bær, mynte blad og lidt sølv flager.

Koldskåls cheesecake - Opskrift på den bedste cheesecake
Koldskåls cheesecake – Opskrift på den bedste cheesecake
Koldskåls cheesecake - Opskrift på den bedste cheesecake
Koldskåls cheesecake – Opskrift på den bedste cheesecake
Koldskåls cheesecake - Opskrift på den bedste cheesecake
Koldskåls cheesecake – Opskrift på den bedste cheesecake
Koldskåls cheesecake - Opskrift på den bedste cheesecake
Koldskåls cheesecake – Opskrift på den bedste cheesecake

Kommentarer

  1. Hej,
    Hvis jeg vil lave den i en ø26 form (det eneste jeg har) skal jeg så tilføje mere af ingredienserne?

    • Hej Julie

      Hvis du laver den i en Ø26 form vil jeg forslå at du laver 1 1/2 portion for at kagen får en fin højde, – det tror jeg vil passe rigtig flot 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*