Koldskål cheesecake - Opskrift på cheesecake med koldskål

Koldskål cheesecake med hindbær gele

Koldskål cheesecake med hindbær gele
Opskrift på den skønneste cheesecake med smag af koldskål, hindbær og sommer.
Denne opskrift giver til en kage på ca. 18 cm i diameter.
Koldskål cheesecake - Opskrift på cheesecake med koldskål

Den smukkeste cheesecake med smag af kammerjunkere, koldskål og friske solmodne røde bær, – en rigtig sommer dessert.
Koldskål cheesecake smager virkelig af sol og sommer, – den er ganske nem at lave og så kan den pyntes fantastisk smukt med friske bær på toppen.
Cheesecake med koldskål kan også laves portionsanretttet, – opskriften giver til 6 kager i cylinderforme på 7-8 cm. i diameter.

Koldskål cheesecake - Opskrift på cheesecake med koldskål

Koldskål cheesecake med hindbær gele

Opskrift på den skønneste cheesecake med smag af koldskål, hindbær og sommer.
Denne opskrift giver til en kage på ca. 18 cm i diameter.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.60 fra 40 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 2 dl

    piskefløde

  • 2 1/2 dl

    kærnemælk

  • 100 g

    flormelis

  • 1

    citron, fintrevet skal og saft heraf

  • 5 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang

Hindbær gele

  • 300 g

    hindbær, frost eller friske

  • 100 g

    sukker

  • 1

    citron, saften heraf

  • 1/2 dl

    vand

  • 6 blade

    husblas

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18 cm
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Friske hindbær og jordbær til toppen

  • Mynteblade

  • Sølvflager

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kammerjunker og hasselnødderne til en mellemfin mel, og rør det sammen med smør og vaniljesukker.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile mens cremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Pisk fløden til flødeskum, kun til den akurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Pisk flødeosten let sammen, det gør den lettere at arbejde med.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af flormelissen.
  • Rør flormelis, vanilje og citronskal sammen med flødeosten.
  • Vend flødeskummet heri, og rør forsigtigt til der ikke længere er nogen klumper.
  • Rør kærnemælk i lidt ad gangen, og rør til du har en ensartet masse.
  • Varm citronsaften op i en lille kasserolle, og rør den udblødte og opvredne husblas ud heri, og lad det køle af et øjeblik.
  • Tag lidt af ostemassen og rør den ud i den lune citron/husblas masse, og vend derefter citron/husblas massen i ostecremen, - på denne måde undgår du at din husblas klumper.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostemassen over. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.
  • Stil på køl i min. 3 timer eller til ostecremen har sat sig.

Hindbær gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Hæld hindbær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og kog op. Du kan evt. koge den tomme vaniljestang med.
  • Skru ned til middel varme og lad det småkoge i ca. 10 min.
  • Sigt puréen igennem en finmasket sigte, - der må ikke være klumper i væsken. Du skal ende op med ca. 3 dl hindbærsaft, - er der ikke nok, spænder du blot op med kogende vand.
  • Rør husblassen ud i den varme hindbærsaft, og lad den køle til ca. 30 grader.
  • Hæld hindbærsaften over kagen, - brug gerne bagsiden af en ske, så strålen ikke rammer kagen direkte.
  • Stil kagen på køl i min. 3 timer eller til geléen har sat sig. Den kan med fordel stå natten over.
  • Pynt kagen med friske bær, mynte blad og evt. krystalliseret chokolade.

Kommentarer

  1. Hej,
    Hvis jeg vil lave den i en ø26 form (det eneste jeg har) skal jeg så tilføje mere af ingredienserne?

    • Hej Julie

      Hvis du laver den i en Ø26 form vil jeg forslå at du laver 1 1/2 portion for at kagen får en fin højde, – det tror jeg vil passe rigtig flot 🙂

  2. Stina Sørensen

    Hej,
    Først og fremmest tak for jeres dejlige opskrifter ☺️ det er virkelig min favorit side til, at finde inspiration
    Jeg har kig på denne cheesecake til fredag, men hvor lang tid før kan man lave den? Jeg har kun tid onsdag, men er det for tidligt når den først skal serveres fredag?

    • Hej Stina

      Tusind tak for din besked, – det er jeg så glad for at høre

      Du kan sagtens lave den onsdag, – udenproblemer:) Sørg for at ost og fløde er helt frisk, så har det intet at sige Lad kagen stå i formen til fredag, – så du ikke risikerer den bliver stødt af andre madvarer i køleskabet Og pynt inden servering
      Den smager simpelthen så dejligt☀️

      Kh Dianna

  3. Kan den fryses ?

  4. Hej
    Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift! Jeg har købt en firkantet kage”ring” og overvejer at lave en 1 1/2 eller dobbelt portion for at det passer med størrelsen – skal alle ingredienser skaleres op?

    • Hej Maria

      Ja, alle ingredienser skal skaleres op hvis du ændrer på portionen 🙂
      Husk at du kan gøre det ved at trykke på antal, – så kommer der en “slider” frem hvor du kan skrue op eller ned for antal personer 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)