Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg

Koldskål med tykmælk og æg

Fantastisk hjemmelavet koldskål med smag af den danske sommer og gode barndomsminder.
Hjemmelavet koldskål er super nemt at lave, – jeg tror som sådan ikke det er billigere, men der er noget hyggeligt ved at tage børnene med i køkkenet og lave koldskål, – det bringer sommer barndomsminder frem hos mange.
Denne opskrift er med tykmælk og æg, – nogle gange kan det være svært at finde tykmælk, i så fald bruger jeg ymer med 3,5% fedt.
Server den med lækre hjemmebagte kammerjunker med skøn smag af citron og vanilje.

Koldskål med tykmælk og æg

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 15 min.

Opskrift på den dejligste koldskål

Ingredienser

  • 1 l kærnemælk
  • 5 dl tykmælk
  • 3 æggeblommer, - ca. 60 gram
  • 3/4 dl sukker
  • 1 vaniljestang, - evt. lidt vaniljesukker også
  • 1 citron, fintrevet skal heraf
  • 1-2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

1

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule sukker.

2

Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en lys og luftig masse.

3

Tilsæt citronskal, citronsaft, kærnemælk og tykmælk og vend det godt sammen.

4

Smag til om den mangler syre eller sødme, og tilsæt evt. en smule ekstra citronsaft eller lidt vaniljesukker.

5

Server med sprøde kammerjunger, friske bær eller drik den alene, - frisk og lækkert.

Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg
Koldskål – Opskrift på den bedste koldskål med æg
Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg
Koldskål – Opskrift på den bedste koldskål med æg
Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg
Koldskål – Opskrift på den bedste koldskål med æg

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Kammerjunker - Opskrift på de bedste kammerjunker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*