Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Koldskål med tykmælk og æg - Kærnemælks koldskål
Opskrift på den skønneste koldskål lavet med æg, vanilje og citron.
Ret
Dessert, Frokost, Hovedret
Køkken
Dansk
Samlet tid
15
minutter
minutter
Servings
4
Personer
Author
Dianna
Ingredienser
1
l
kærnemælk
3
dl
tykmælk
4
æggeblommer - evt. pasteuriserede
75
g
sukker
1
god vaniljestang
1
citron, fintrevet skal og saft heraf
Kammerjunkere - Klik her
Sådan gør du
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en smule af sukkeret
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til en lys og luftig masse.
Tilsæt citronskal, halvdelen af citronsaften, kærnemælk og tykmælk og rør det godt sammen.
Smag til om den mangler syre eller sødme, og tilsæt evt. mere citronsaft eller lidt vaniljesukker.
Server med sprøde kammerjunker, friske bær eller drik den alene, - friskt og lækkert.
Video