
Lækre sprøde kammerjunkere med en skøn smag af citron og vanilje. Det er super nemt at bage sine egne kammerjunkere, og også lidt af et hygge projekt, – vores ældste pige elsker det.
Form dem til små pebernødder, tryk dem flade og bag dem, – så har du de lækreste sprøde kammerjunkere med en dejlig smag af vanilje, smør og citron
Server dem sammen med denne lækre hjemmelavede koldskål.

Kammerjunkere
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g
hvedemel
- 100 g
sukker
- 100 g
koldt smør
- 2
æg
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 1/2 tsk
bagepulver
- 1/2 citron, - fintrevet skal heraf
- 1 nip
salt
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Bland mel, sukker, bagepulver, vanilje og citronskal i en skål.
- Smuldr smørret i blandingen, og arbejd det godt sammen med hænderne, - der må ikke være nogle hele smørklumper tilbage.
- Tilsæt æggene og ælt dejen sammen, - stadig med hænderne. Tag evt. dejen ud på køkkenbordet og ælt den der.
- Pak dejen tæt i film og lad den hvile i en times tid på køl.
- Tril små kugler af dejen, - de skal ca. være på størrelse med en pebernød. Mas dem let flade, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.De flader ikke ud, - så der kan sagtens være 30-36 stk på en bageplade.
- Bag dem i en forvarmet oven ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 16 min.
- Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, og opbevar dem efterfølgende i en lufttæt beholder.
Noter


Pingback: Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg