Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje

Kammerjunkere

Kammerjunkere
Opskrift på sprøde kammerjunkere med citron og vanilje.
Denne portion giver ca. 70 stk.
Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje

Lækre sprøde kammerjunkere med en skøn smag af citron og vanilje. Det er super nemt at bage sine egne kammerjunkere, og også lidt af et hygge projekt, – vores ældste pige elsker det.
Form dem til små pebernødder, tryk dem flade og bag dem, – så har du de lækreste sprøde kammerjunkere med en dejlig smag af vanilje, smør og citron
Server dem sammen med denne lækre hjemmelavede koldskål.

Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje

Kammerjunkere

Opskrift på sprøde kammerjunkere med citron og vanilje.
Denne portion giver ca. 70 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g

    hvedemel

  • 100 g

    sukker

  • 100 g

    koldt smør

  • 2

    æg

  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1/2 citron, - fintrevet skal heraf
  • 1 nip

    salt

Sådan gør du

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, vanilje og citronskal i en skål.
  • Smuldr smørret i blandingen, og arbejd det godt sammen med hænderne, - der må ikke være nogle hele smørklumper tilbage.
  • Tilsæt æggene og ælt dejen sammen, - stadig med hænderne. Tag evt. dejen ud på køkkenbordet og ælt den der.
  • Pak dejen tæt i film og lad den hvile i en times tid på køl.
  • Tril små kugler af dejen, - de skal ca. være på størrelse med en pebernød. Mas dem let flade, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    De flader ikke ud, - så der kan sagtens være 30-36 stk på en bageplade.
  • Bag dem i en forvarmet oven ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 16 min.
  • Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, og opbevar dem efterfølgende i en lufttæt beholder.

Noter

Det kan anbefales at vaske hænder flere gange undervejs, i koldt vand, så klistrer dejen mindre til hænderne.
Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje
Kammerjunkere – Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje
Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje
Kammerjunkere – Opskrift på kammerjunkere med citron og vaniljeKammerjunkere –

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)