Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje

Kammerjunkere

Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje
Kammerjunkere
Opskrift på sprøde kammerjunkere med citron og vanilje.
Denne portion giver ca. 70 stk.
Samlet tid: 2 timer
5 fra 4 stemmer

Lækre sprøde kammerjunkere med en skøn smag af citron og vanilje. Det er super nemt at bage sine egne kammerjunkere, og også lidt af et hygge projekt, – vores ældste pige elsker det.
Form dem til små pebernødder, tryk dem flade og bag dem, – så har du de lækreste sprøde kammerjunkere med en dejlig smag af vanilje, smør og citron
Server dem sammen med denne lækre hjemmelavede koldskål.

Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje

Kammerjunkere

Opskrift på sprøde kammerjunkere med citron og vanilje.
Denne portion giver ca. 70 stk.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 250 g

    hvedemel

  • 100 g

    sukker

  • 100 g

    koldt smør

  • 2

    æg

  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1/2 citron, - fintrevet skal heraf
  • 1 nip

    salt

Sådan gør du

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, vanilje og citronskal i en skål.
  • Smuldr smørret i blandingen, og arbejd det godt sammen med hænderne, - der må ikke være nogle hele smørklumper tilbage.
  • Tilsæt æggene og ælt dejen sammen, - stadig med hænderne. Tag evt. dejen ud på køkkenbordet og ælt den der.
  • Pak dejen tæt i film og lad den hvile i en times tid på køl.
  • Tril små kugler af dejen, - de skal ca. være på størrelse med en pebernød. Mas dem let flade, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    De flader ikke ud, - så der kan sagtens være 30-36 stk på en bageplade.
  • Bag dem i en forvarmet oven ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 16 min.
  • Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, og opbevar dem efterfølgende i en lufttæt beholder.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Noter

Det kan anbefales at vaske hænder flere gange undervejs, i koldt vand, så klistrer dejen mindre til hænderne.
Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje
Kammerjunkere – Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje
Kammerjunkere - Opskrift på kammerjunkere med citron og vanilje
Kammerjunkere – Opskrift på kammerjunkere med citron og vaniljeKammerjunkere –

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Koldskål - Opskrift på den bedste koldskål med æg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse